5 DIY húsvéti dekoráció tojásból! Filléres ötletek

DIY húsvét ötlet csináld magad dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha húsvéti dekoráció, akkor a tojás elmaradhatatlan kellék, hiszen ez az élet, az újjászületés szimbóluma. Ezúttal 5 csináld magad ötletet mutatunk tojásból, ami biztosan feldobja majd otthonodat!
  • Minimál tollas

Ha kedveled a skandináv stílusú dekorációkat, akkor ez a letisztult, tollal díszített tojás neked való. Akkor is elkészítheted, ha nincs lehetőséged tollakat gyűjteni, a hobbiboltokban ugyanis a sok színes madártoll mellett találsz ilyen letisztult darabokat is. A tojásokat fesd fehérre, majd száradás után hobbiragasztóval, vagy akár decoupage ragasztóval is fel tudod helyezni a madártollat. Először ragasztózd be a tojást, majd a tollra is mehet egy réteg.

Forrás: shelterness.com
  • Elegáns aranyfüst

A tojások alapja itt egy kellemes pasztell szín: ilyen tojásfestéket kell beszerezned hozzá, vagy kipróbálhatod a természetes színezőket is. Az aranyfüstöt a megfelelő ragasztóval tudod felvinni a felületre, hobbiboltokban ezt is megtalálod. Miután megszáradt a festék, a ragasztót véletlenszerűen vidd fel a felületre, majd egy kis szivacsecset segítségével tudod az arnyfüstöt ráapplikálni. A felesleget az ujjaddal egyszerűen ledörgölheted.

Forrás: sheknows.com

Forrás: sheknows.com
  • Nyuszisofőrök

A Kézzel készített húsvét Facebook-csoportban találtunk rá Tasnády Ágnes tündéri nyuszisofőrjeire. Az alap ebben az esetben nem egy főzött tojás, hanem hungarocell. Ez kapott csodás pasztellszínt. Kerekeknek akár gombokat is ragaszthattok, a nyuszi fejének pedig rajzoljatok meg egy fa golyót. Már csak egy zseníliadrótot kell meghajlítani a nyuszi füleinek, és egy masni is jöhet a nyakába.

Forrás: Tasnády Ágnes
  • Csírázó tojások

Csíráztatni nemcsak Luca-napkor lehet, húsvétra is nagyon jól mutatnak ezek a zöld dekorációk. Ehhez készítsetek 3 perces lágy tojást, majd óvatosan nyissátok fel a tetejét, és kanalazzátok ki belőle a tojást. Néhány reggeliből össze is jön a kellő mennyiségű tojáshéj. Ebbe helyezzetek vizes vattát, és mehetnek is rá a magok, amelyek 7-9 nap múlva már teljes pompában fognak tündökölni. Ezt is lehet természetesen tovább díszíteni: a tojásokra kerülhetnek apró szemek, a búzából masnizhattok nyuszifüleket.

Forrás: alittledelightful.com
  • Őzikék, csibék, nyulak

Egyszerű, kevés eszköz kell hozzá, mégis látványos eredményt érhetsz el a tojásállatkákkal. Néhány megmaradt filcdarabbal, egy-két filctollal, vagy egy vékony ecsettel is sokféle állatot megalkothatsz. Persze a csibékhez nem árt egy kis toll, és az őzikék virágkoszorúját sem érdemes kihagyni, mert csodásak. Szóval irány a legközelebbi hobbibolt!

Forrás: laurenconrad.com
Tavaszi dekorációk magyar designerektőlhttp://www.life.hu/otthon/20180312-tavaszi-dekoraciok-magyar-designerektol.htmlVégre megérkeztek az első igazán tavaszias napsugarak, itt az idő új ruhába öltöztetni a lakásunkat is. Íme, néhány lélekmelengető dekoráció, melyek mind magyar tervezők, művészek, designerek munkái! OtthonOrigoA beton rengeteg lehetőséget rejt: interjú Holló Henivel a cement.projekt tervezőjévelhttp://www.life.hu/otthon/20180306-interju-hollo-henivel-a-cement-projekt-tervezojevel.htmlHolló Heni másfél évvel ezelőtt indította el cement.projekt nevű márkáját. Mindig is szeretett különböző kézműves technikákkal kísérletezni, majd egy névnapi ajándék kapcsán talált rá a betonra, aminek izgalmas lehetőségei magával ragadták. OtthonOrigoKészíts álomfogót a hálószobábahttp://www.life.hu/otthon/20180227-keszits-otthon-alomfogot.htmlAz álomfogó, vagy ahogy az ojibwa törzs nevezte, álomcsapda az észak-amerikai indiántörzsek által készített kultikus tárgy volt. Azzal a céllal alkották, hogy megvédjék gyermekeiket a rossz álmoktól. OtthonOrigo7 pénztárcabarát ötlet, amivel feldobhatod a gyerekszobát http://www.life.hu/otthon/20180214-penztarcabarat-otletek-amikkel-feldobhatod-a-gyerekszobat.htmlA dekoráció az otthon szíve és lelke. Ezek a tárgyak tükrözik az ottélők egyéniségét, azért vannak ott, mert pozitív érzelmek kötődnek hozzájuk, lehetnek akár igazán személyesek is. A gyerekszobában a dekoráció különösen fontos, hiszen jót tesz a fejlődő agynak, ha sokféle forma és szín veszi körül, és természetesen az első családi emlékek is szívmelengető dekorelemmé válhatnak. Otthon--Transzferálás: egy filléres DIY technikahttp://www.life.hu/otthon/20180130-transzferalas-egy-szuper-diy-technika.htmlEgyik kedvenc DIY technikánk a transzferálás. Egyrészt mert viszonylag egyszerűen lehet belőle nagyon látványos dolgokat alkotni, ráadásul szinte minden felületen használható. Mégis, ami a legjobb benne, hogy bármilyen képet, fényképet, mintát vagy feliratot át tudsz vinni ezekre a felületekre, így igazán személyes dekoráció vagy ajándék készülhet vele. Otthon--Transzferálás üvegre, avagy matricakészítés házilaghttp://www.life.hu/otthon/20180206-matricakeszites-hazilag-transzferalas-uvegre.htmlMúlt héten elárultuk, hogy miért a transzferálás az egyik kedvenc kézműves technikánk, és bemutattuk, hogy működik ez fa és textil alapon. Mivel az üveg transzferálása más fogásokat igényel, ennek most külön cikket szentelünk. Kreatívkodásra fel! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.