Akikkel képtelenség együtt élni; a 10 legrosszabb lakótárs

Forrás: Shutterstock -
szokások otthon albérlet lakótárs együttélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó lakótársat nagyon nehéz találni, ami nem csoda. Amikor két ember összeköltözik, gyakran még párok, barátok esetén is sok a súrlódási pont, melyek vitákat, ellenkezéseket szülhetnek. Amikor nem is ketten, hanem többen éltek együtt, ezek száma hatványozódik. Ezek többségét a realitás talaján maradó házirenddel el lehet simítani, de léteznek olyan idegesítő lakótársak, akikkel egyszerűen lehetetlen békében együtt élni.

A TOP10 dühítő lakótárstípus, akik felrúgják az együttélés szabályait

1. Aki soha sem tölti fel a készleteket

Minden albérletben vannak olyan dolgok, melyeket a lakók közösen használnak, így elvárható lenne, hogy ezek költségét és beszerzését megosszák egymás közt. A rossz lakótárs azonban nem költ se vécépapírra, se szappanra, a mosószerről is azt hiszi, magától terem a fürdőszobaszekrényben. Ellenben szemrebbenés nélkül említi meg, ha netán hiány lépne fel a készletekben.

2. Aki titokban kieszi a hűtőt

Ez a legtöbb esetben akkor fordul elő, amikor kettőnél többen éltek együtt, így könnyen másra terelheti a gyanút. Amikor senki sincs otthon, ő rendre más ételét eszi meg: legyen szó akár a nagyitól hozott húslevesről, akár egy csomag chipsről. Arról meg ne is álmodj, hogy később esetleg pótolná a hiányzó finomságokat.

3. Aki sunyiban használja a cuccaidat

Egyszer csak azt veszed észre, hogy a sminkcuccaid nem abban a sorrendben vannak, ahogy hagytad őket? A szennyesben találod meg a kedvenc ruhádat, amit már napok óta hiába keresel a szekrényedben? A laptopod az ágyadon hever, miközben te az asztalodra tetted? Nos, nem egy vicces kedvű szellem garázdálkodik nálatok, bizony titokban a lakótársad használja őket.

Aki sunyiban használja a cuccaidat Forrás: Shutterstock

4. Aki szereti a koszos edényeket a mosogatóban áztatni

Nem arról van szó, hogy nem mossa el maga után a tányérját, poharát, csupán úgy véli, ráér arra akár két nappal később is. Ezzel azonban a többieket akadályozza a mosogató használatában, ráadásul kellemes alapszagot is előidéz a konyhában.

5. Aki mindig kihúzza magát a takarítás alól

A közösen használt helyiségeket a bérlők általában közösen is takarítják. Az idegesítő lakótárs azonban valamilyen ürüggyel sosem veszi ki a részét: fáj a feje, vizsgákra készül, lemondhatatlan találkozója van, túl fáradt. Egy ideig ezt még el is hiszed, de utána sem tudsz sokat tenni, hiszen nem kényszeríthetsz senkit sem arra, hogy takarítson. Patt helyzet.

6. Aki mindent szanaszét hagy a lakásban

Eldobált zoknik, sarokba hajított cipők, asztalon hagyott, félig elfogyasztott pizzák jelzik útját. Hiába szólsz, mintha meg se hallaná, vagy egy-két napig ugyan kitesz magáért, de utána folytatja tovább.

7. Aki szeret otthon bulizni

Akkor, ha fiatalok vagytok, természetes, hogy időnként otthon kezdődik az esti parti, vagy épp ott ér véget. Ez a lakótárs azonban rendszeresen, a többiek igényeit figyelmen kívül hagyva szervez házibulikat, bömbölteti a zenét, hoz fel az albérlet befogadóképességét meghaladó mennyiségű havert.

Aki szeret otthon bulizni Forrás: Shutterstock

8. Aki igen hangosan élvezi az életet

Nincs tekintettel arra, hogy nem egyedül él, és az sem érdekli, hogy a falak nem minden hangot képesek megszűrni. Így szexuális életének minden mozzanatát remekül lehet hallani, sőt, bizonyos esetekben akár még látni is.

9. Aki nem tartja tiszteletben a privát szférát

A barátoddal, barátnőddel épp filmestet tartanátok, de akkor hazaér ő, és kérdezés nélkül leveti magát mellétek, mondván ez a film őt is érdekli. Bejelented, hogy most ejtőznél egy kicsit a fürdőkádban, de ő 10 perc múlva már kopogtat is az ajtón, hogy neki le kellene tusolni, szóval siess. Egyszóval nincs tekintettel arra, hogy bár együtt éltek, van, amikor nem vágysz a társaságára, és szeretnél némi magányt megélni.

10. Aki helyett egyszerre kettőt kapsz

Ennek a lakótársnak van egy olyan haverja, kedvese, aki folyamatosan ott van nála, így gyakorlatilag ő is a lakótársaddá válik. A bökkenő ott van, hogy ez a potyautas nem fizet a lakásért, de eggyel több ember akad, akivel meg kell osztoznotok a fürdő- és mellékhelységben töltött perceken, sőt. Mivel ő hivatalosan nem lakik ott, lényegében még rendetlenebb, még kevésbé vehető rá, hogy besegítsen a takarításba, a háztartási kellékek megvételében, valamint tekintettel legyen a szomszédokra - ami egy albérlet esetén igen kellemetlen helyzeteket szülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.