6 tipp, hogy túléld otthonodban a kánikulát klíma nélkül

hőségriadó tippek otthon kánikula Nyár lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ideig hőségriadóval kell szembenéznünk, mely otthon az igazán kibírhatatlan. Természetesen a légkondicionáló remek megoldás az ilyen időszakokban, de nem mindenkinek van erre a kis csodakészülékre lehetősége. Nos, a lakásban az enyhe pára, a légmozgás és a sötét az, ami kibírhatóbbá tudja tenni a nyári kánikulát. Mutatjuk is, miként!

1. A ventilátor ugyan nem hűti le a levegőt, de keringtetésével csökkentheti a hőérzetedet. Amennyiben ez nem lenne elég, úgy tegyél közvetlenül elé egy lapos tányérban jeget, így hűvösebb levegőt fog rád fújni.

A ventilátor ugyan nem hűti le a levegőt, de keringtetésével csökkentheti a hőérzetedet Forrás: Shutterstock

2. Napközben árnyékolj, vastag sötétítőfüggönnyel, reluxával vagy redőnnyel. Ezt érdemes már délelőtt meglépned, ha az ablakaid kelet felé néznek. Ezzel csökkented a lakás felforrósodását.

3. Mindig csak éjszaka nyiss ablakokat, ám ekkor próbálj kereszthuzatot teremteni. Bár a kánikulában még az esték is forrók lehetnek, de a friss levegőre szükség van, és így még mindig a kevésbé meleget engeded be.

4. Párologtass: moss fel akár többször is egy nap hideg vízzel, teregesd ki a ruhákat abba a helyiségbe, ahol a legtöbbet tartózkodsz. Azonban vigyázz, ha túl nagy páratartalmat teremtesz, azzal csak növeled a hőérzeted!

Moss fel akár többször is egy nap hideg vízzel! Forrás: Shutterstock

5. A meleg levegő mindig felfelé áramlik, épp ezért a forró nyári estéken aludj minél közelebb a padlóhoz. A gyerekszobában is érdemes az emeletes ágy felső szintjét tabuként kezelni ebben az időszakban. A kicsik, sőt, még a nagyobbak is élvezettel fogják venni a földön alvás varázsát.

6. Locsold a szobanövényeket intenzíven. A nagy melegben ők is aktívabban párologtatnak, melyet locsolással támogathatsz.

Így lehet világosabb a sötét szoba pár egyszerű trükkel http://www.life.hu/otthon/20180726-igy-lehet-vilagosabb-a-sotet-szoba-tippek-otletek.htmlNem kell, hogy a szoba kis alapterületű legyen, egy nagy helyiség is lehet sötét. A természetes fény beáramlását a szomszédos házak és fák mellett a szoba berendezése is nagyban befolyásolja. Mutatunk nyolc tippet, hogy nagyobb beruházás nélkül világosabb helyen élhess. OtthonOrigoVicces és különleges konyhai kiegészítőkhttp://www.life.hu/otthon/20180725-vicces-es-kulonleges-konyhai-kiegeszitok-eszkozok.htmlA konyhában vannak, akik a hobbit látják, mások a művészetet, de a legtöbben csupán a mindennapi munkát. Ennek azonban vége! Olyan szuper konyhai eszközöket mutatunk, melyek a főzésben, tisztításban és tálalásban egyaránt segítenek, miközben még jobb kedvre is derítenek. OtthonOrigoSzivárványos könyvespolc, az unikornis jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20180725-szivarvany-szinu-konyvespolc-az-unikornis-jegyeben.htmlAz unikornisok világa egyszerűen megállíthatatlan, és ez alól a lakberendezés sem képez kivételt. A szivárványszínekben pompázó lakás azonban nem minden otthonnak és benne lakónak áll jól. Mit tehetsz tehát, ha szeretnél némi vidámságot csempészni a lakásodba, de nem akarod, hogy túl tarka legyen? Rendezd át a könyvespolcodat! OtthonOrigoAkikkel képtelenség együtt élni; a 10 legrosszabb lakótárshttp://www.life.hu/otthon/20180713-a-10-legrosszabb-lakotars.htmlJó lakótársat nagyon nehéz találni, ami nem csoda. Amikor két ember összeköltözik, gyakran még párok, barátok esetén is sok a súrlódási pont, melyek vitákat, ellenkezéseket szülhetnek. Amikor nem is ketten, hanem többen éltek együtt, ezek száma hatványozódik. Ezek többségét a realitás talaján maradó házirenddel el lehet simítani, de léteznek olyan idegesítő lakótársak, akikkel egyszerűen lehetetlen békében együtt élni. OtthonOrigoElőtte-utána: egy erkélyes lakás átalakításahttp://www.life.hu/otthon/20180630-elotteutana-egy-erkelyes-lakas-atalakitasa-felujitasa-fotok.htmlEgy külföldi blogger otthona fantasztikus átalakuláson ment át. Ez a lakás a csupasz falaival és a semleges színeivel remek terepet adott egy bohém designhoz. Nem történt se festés, se falmozgatás, csupán a bútorok és a kiegészítők révén történt meg az a hihetetlen mértékű metamorfózis, melyet neked is látnod kell. OtthonOrigoPanelek korszerűsítése - Így növelheted lakásod értékét!http://www.life.hu/otthon/20180527-panelek-korszerusitese-noveld-lakasod-erteket-felujitas.htmlA paneleket hajlamosak vagyunk elfogadni olyannak, amilyennek 50 évvel ezelőtt megépítették őket. Jó tudni azonban, hogy a mai napig nagyon sokan keresik ezeket a típusú lakásokat, de nem csupán eladási célzattal jöhetnek jól a következő korszerűsítési, felújítási tippek. Legyen élhetőbb és értékállóbb otthonod! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.