Elhagyott helyek: A Katrina hurrikán miatt vált szellemvárossá a vidámpark: fotók

Forrás: NORTHFOTO/Jeff Hagerman / mediadrumworld.com/Jeff Hagerman / Mediadrumworld.Com -
szellemváros Katrina hurrikán kísértetjárta New Orleans elhagyott helyek Vidámpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy vidámpark mindig hangos a gyermeki nevetéstől, és a felnőttek önfeledt szórakozásától. Ám vannak olyanok, melyek inkább hasonlítanak egy horror történet díszletére, mint a kikapcsolódás és a gondtalan jókedv helyszínére. Most egy ilyet mutatunk meg.

Ma már csak a rozsdás és véglegesen megrongálódott játékok hirdetik, hogy egykor itt hatalmas vidámpark állt.

A vidámpark 2000-ben Jazzland néven nyitották meg. Azonban hiába a sok különleges játék, a park veszteséges volt. 2003 elején így tulajdonosváltás következett, és Six Flags New Orleans névre keresztelték át. Sok újítást vezettek be: más és érdekesebb játékok, valamint több árnyékos nyitott rész került a park területére. További tervek is készültek, hogy a vidámpark igazán egyedivé válhasson a vízi attrakciókkal, azonban ezeket a fejlesztéseket a 2005-s Katrina hurrikán lerombolta. Szó szerint, hiszen ez a tragikus természeti csapás végigsöpört rajta, és utána még közel egy hónapig víz alatt is tartotta.

Six Flags New Orleans vidámpark Forrás: NORTHFOTO/Jeff Hagerman

A cégcsoport a hurrikán elvonulása után tett próbálkozásokat arra, hogy helyreállítsa a parkot, de 2009-ben csőd közelbe került, így ez meghiúsult. Jelenleg csupán filmforgatási helyszínként használják, láthattuk már többek között a Percy Jackson és a szörnyek tengere, valamint A majmok bolygója – Forradalom című filmekben.

13 éve zárt be, de felröppent a hír, hogy idén elkezdik az újjáépítését. Ez hatalmas gesztus lenne a város részéről, hiszen bebizonyítaná, hogy New Orleans valóban „felépült” a hurrikán okozta károkból.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat!

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.