fashion week bőr smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen az ember lánya általában többet eszik, mint az év más időszakaiban. Ezzel egészen addig nincs is semmi baj, amíg a "jó" fajta finomságok kerülnek a tányérra. A proteinben, A-, B1- és B2-vitaminban gazdag ételektől nemcsak jól érezzük magunkat, de a bőrünk is gyönyörű és üde lesz.

Tipp! Ilyenek az igazi cicafiúk? Kattints a galériáért!





Thinkstock
Thinkstock


Lazac

A hajunk, a körmeink és a bőrünk felépítéséhez sok fehérjére van szüksége a szervezetünknek. A halak húsa sok fehérjét tartalmaz, zsírtartalma viszont többnyire alacsony, ami jó kombináció télen, amikor könnyen elcsábítanak a tömény, laktató fogások, a cukros forralt bor és a finom édességek. A tengeri halak, köztük például a lazac is, omega-3 zsírsavban is gazdag, amelynek további jótékony hatása van a hajra, a bőrre és a körmökre nézve. Ezektől a bőrünk - reklámos fordulattal élve - üde, friss és fiatalos, a hajunk egészséges és csillogó, a körmünk pedig erős lesz. Az esszenciális olajokat nemcsak a tengeri halakból nyerhetjük ki télen, hanem az olívaolaj, a lenmag és a dió is jó forrása ezeknek. A növényi olajok és a magvak egyébként másért is fontosak. Legtöbbjük sok E-vitamint tartalmaz, ami a ráncok kialakulását csökkenti, és a bőrünk selymességéért felel.

Tipp! Teljesen kopasz lett a híres szupermodell! Kattints a galériáért!


Sütőben sült krumpli



Sütőtök



Banán




Thinkstock
Thinkstock


Zöld tea

Lehet tél vagy nyár, az emberi szervezet 75 százaléka víz, ezért a folyadékpótlásról a hideg évszakban sem feledkezhetünk el. Főleg azért nem, mert a bőrünk is megsínyli, ha 1,5-2 liter folyadéknál kevesebbet veszünk magunkhoz. Természetesen a víz lenne a legjobb megoldás, de sokan vannak, akik télen sokkal szívesebben kortyolgatnak valami meleget. A zöld teánál nincs jobb alternatíva: tele van sejtvédő antioxidánsokkal és a bőr öregedését közvetve lassító polifenolokkal, de vitaminok, ásványi sók is találhatók benne. A koffeintartalma viszont magas, ezért csak óvatosan vele!

Tipp! Csókkal a gyűlölet ellen, provokatív reklámfotók! Kattints a galériáért!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.