David Beckham futball Ronaldo haj foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
David Beckham jobb (és bal) lábánál talán csak a folyton változó és divatot teremtő frizurája volt nagyobb beszédtéma egy időben. A sztár 2002-es vb-re vágatott mohikán frizuráját milliók utánozták világszerte. Kétségtelenül ő volt az egyik trendteremtő a focisták között, na de nem az egyetlen.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!


A sort Rudi Völlerrel kezdhetjük, haja csak bundesliga frizuraként maradt fent az utókor számára. Ezt Roberto Baggio fejlesztette olaszosan macsósra úgy, hogy a fejtetőn rövidre nyíratta a haját, a tarkóján viszont hagyta megnőni a tincseket. Ugye hány kisfiú rohangált ilyen frizurával a kilencvenes években?

Aztán egyszer csak megjelent David Beckham, aki legálissá tette a férfiak számára is a melírozást és divatba hozta a mohikán vagy irokéz frizurát. A melírozott irokéz frizura elterjedéséhez az új idők sztárjai, például Fernando Torres is hozzájárult, akinek a hajpántjáért valószínűleg milliókat fizetnének az elvetemült rajongók. Azóta a hajpánt szinte elengedhetetlen kellék a focistáknál, idén például Sami Khedirán láthatjuk. Beckham és Torres mellett a nagy sztár, Ronaldo nem rúghatott labdába a frizurák terén, pedig ő is próbálkozott. Az eredmény elég kínosra sikerült, és - szerencsére - sokkal kevesebb követőre talált, mint David Beckham.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre még több vicces és őrült focistafrizuráért!

Vannak persze őrült kivételek is, amelyeket kevesen követtek ugyan, de érdemes róluk megemlékezni. A kolumbiai válogatott egykori tagja, Carlos Valderrama idegbeteg rackajuhra emlékeztető, sárgás szőkére melírozott frizuráját senki sem felejti el, aki egyszer látta. Ugyanígy Abel Xavier, egykori portugál válogatott is elképesztő kreálmányokkal lépett a pályára.

Tipp! Pucérkodó focistafeleségek! Kattints a galériáért! (+18)


Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.