2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Történelmi pillanat! Egerszegi Krisztina legendás rekordját döntötte meg Hosszú Katinka

úszás rekord Hosszú Katinka világbajnokság Egerszegi Krisztina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katinka 2:06.18 perces országos csúccsal, az első helyen jutott a 200 méter hát döntőjébe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

Ezzel pedig Egerszegi Krisztina legendás, 1991. augusztus 25. óta fennállt 2:06.62 másodperces magyar rekordját adta át a múltnak, amely egyébként 2008 februárjáig világcsúcs is volt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Szeretnék holnap jobban menni, ezért örülök, hogy már most is ilyen jól sikerült az úszás” - nyilatkozta Katinka a futam után, aki azt is hozzátette, Egerszegi Krisztina rekordja azért is elképesztő, mert a feltételek akkor még egészen mások voltak, mint ma.

„Nagy megtiszteletetés, hogy én lehettem, aki megdöntötte ezt a rekordot. De azt nem szabad elfelejteni, hogy amikor Egér 1991-ben úszta ezt az időt, nem ilyen rajtköről indult, nem ilyen úszósapkában, nem ilyen dresszben” – mondta Katinka, aki a világbajnokságon már egy megdönthetetlennek hitt világcsúcsot is túlszárnyalt.

A szám döntőjét szombaton 16.47-kor rendezik.

Hosszú Katinka az olimpia után édesanya lesz

A világ jelenleg egyik legjobb úszónője arról vallott, milyen életet él majd úszókarrierje befejezése után. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.