A világ öt elemből áll: föld, levegő, tűz, víz és süket duma - Ezért nem hívnak randira

Forrás: Thinkstock -
szerelem randi szakértő vonzalom ismerkedés kapcsolat férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"A világ öt elemből áll: föld, levegő, tűz, víz és süket duma" -  írta A tizedik parancsolat című könyvében Lawrence Sanders amerikai író. Az idézet igencsak találó, hiszen néha elképesztően nehéz a férfiak közlendőiből leszűrni a nettó valóságtartalmat, abból pedig kihámozni, hogy mi süketelés, és mi az, amiből azért már lehet építkezni. Egy őszinte olvasói levél, a Life.hu szakértője és két pasi visznek minket közelebb a megoldáshoz.

Vagy ágyba viszel, vagy tűnj el örökre című cikkünkben találkozhattunk először Dália levelével, akinek akkor Böhönyi Márta szakértő segített megfejteni, miért nem hívta még randira a kiszemeltje. Olvasónk tanácstalanságát fokozta, hogy a különösen szimpatikus pasi, akivel állandóan beszélgetnek, flörtölgetnek és találkoznak, miért nem lép annak ellenére, hogy nagyon élvezik egymás társaságát. A pszichológus akkor azt tanácsolta, hogy diszkréten ugyan, de Dáliának kellene lépnie az ügyben.

Böhönyi Márta, pszichológus

"A kezdeményezés nem feltétlenül jelenti, hogy randira hívod. Talán lehet mindezt észrevétlenebbül és fokozatosabban csinálni. Például első lépésként a munkaideje végén belibbenve megemlíthetnéd, hogy épp találkozol pár barátoddal, ha van kedve, csatlakozhat. Az, hogy mások is jelen vannak, és hogy nem előre megbeszélt időpontban és helyen történik a további ismerkedés, elveszi a dolog élét, mindkettőtöket felszabadíthat, hisz voltaképp ez nem egy randi, viszont lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz."
Forrás: Thinkstock

Ennek kapcsán feltettük a kérdést férfiolvasónknak, miszerint hibát követne-e el Dália akkor, ha ő hívná randira a pasit. Az urak egyetértettek a szakértővel.

Máté 36, vállalkozó:

"Ma már egyáltalán nem ciki nőként kezdeményezni, sőt még talán be is jön a pasiknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy desperate housewife-ként kiéhezetten és szeretethiányosan rá kell vetnie magát. Itt is ugyanaz számít, mint ha a pasi kezdeményez: legyen magabiztos, éreztesse, hogy ő benne van a dologban, de ha nem jön össze, az sem akkora baj."

Szilárd 24, pincér:

"Ha Dália kezdeményezne, akkor legalább tiszta helyzetet teremtene. Ha a vonzalom kölcsönös, akkor a pasi úgyis elfogadja, és legalább továbbléphetnek egy kapcsolat felé. Ha pedig nem, akkor legalább nem pocsékolja tovább az idejét egy potencia nélküli helyzetben."

Dália levelében remek kérdésekre várja a választ. Ezek közül azokat emeltük ki, amelyeket egész biztosan minden tanácstalan lány feltesz magának egy ilyen helyzetben: Lehet, hogy csak barátként tekint rám? És én reagálom túl a dolgot? A válasz: NEM.

Forrás: Thinkstock

Szilárd:

"Férfi és nő között ritka a barátság. Valószínűbb, hogy a férfi vonzódik hozzá."

Máté:

"Barátként? Nem. A férfiak férfiakra tekintenek barátként. Ez ilyen egyszerű!"

Ha a barátság kiesik a lehetséges magyarázatok közül, a nők, Dáliához hasonlóan, a következő kapaszkodókat keresik: húzós munkaidő, korábbi komoly kapcsolat, szakítás, félelem egy újabb sérülésről. Most az is kiderül, ezek a magyarázatok valójában mennyire helytállóak.

Máté:

"A húzós munkaidő hülyeség, vannak, akik szenvedélyesen szeretik a munkájukat, és akár a magánéletüket is alárendelik neki. A korábbi kapcsolat, illetve az itt szerzett csalódás beleférhetne, de szerintem ha ez lenne a helyzet, akkor már idáig sem jutottak volna el. Egy szerelmi bánatban senyvedő pasi olyan szinten bezárkózik, hogy ahhoz még könnyed flörtölés szintjén sem lehet közel kerülni. Tapasztalatból mondom."

Szilárd:

"A munkaidőt leszámítva valószínűleg helytállóak, de az is lehet, hogy csak simán félénk a pasi. Érdemes lenne kipuhatolni, hogy a korábbi kapcsolatában ki kezdeményezett. Lehet, hogy ő az a fajta, aki hagyja, hogy a nő irányítson, és megvárja míg ő lép."

Mindezek ismeretében végre eljuthatunk a legfontosabb kérdésig. Miért nem hívja randira ez a titokzatos férfi Dáliát?

Szilárd:

"Első gondolatom, hogy a korábbi kapcsolatának a vége elég mélyen érintette, és most nem szívesen nyílna meg újra, még ha egyébként szimpatikus is számára a hölgy. Valószínűleg könnyebb csak barátkozni, és meghagyni a kapcsolatot az ismerkedős, barátkozós, flörtölgető szinten, mint újra kockáztatni és megsérülni."

Máté pedig egy elsőre sokkoló opciót is megemlít.

Máté:

"Ha nem lenne konkrétan kimondva, hogy most ért véget egy komoly kapcsolata, akkor arra is gyanakodhatnánk, hogy azért nem kezdeményez rámenősebben, mert kapcsolatban van, vagy csak szívesen flörtöl, de ennél nem akar továbblépni. Viszont ha hihetünk annak, hogy szingli, akkor aligha ez a helyzet. Van még egy lehetőség, ami távolról sem annyira lehetetlen, mint elsőre tűnik. Simán lehet, hogy a srác meleg. Ha így van, akkor is érdemes lehet kezdeményezni, legfeljebb majd röhögnek egy jót az egészen. Ha pedig ez a helyzet, akkor lehet, hogy végül tényleg barátok lesznek."

Mit tegyen most Dália?

A szakértő szerint: "Hogyha fél is egy új kapcsolattól, a már említett baráti találkozónak álcázott randikkal oldhatod a félelmeit. Ha több ilyen után sem lép, lesztek már olyan közeli kapcsolatban, hogy rákérdezhetsz, hogy érez. Bárhogy is válaszol, gondolj arra, hogy mindketten jobban jártok, ha olyan emberre fordítotok időt és energiát, akivel kölcsönösen érdeklődtök egymás iránt."

Szilárd szerint: "Szerintem egyelőre legyen kedves és barátságos vele, de sugallja felé, hogy nem csak barátként tekint rá. Közben használja fel az időt, hogy minél jobban megismerje. Érdeklődjön, hogy le tudta-e zárni a korábbi kapcsolatát, vagy még érez-e valamit az exe iránt. Tudja meg, milyen nők tetszenek neki, de közben azért ne zárkózzon be. Ha pedig esetleg felbukkan egy másik lehetőség, legyen nyitott rá. Egy csomó pasi például csak akkor lép, ha egy rivális hím van a helyzetben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.