párkapcsolat szex szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bátran hihetnénk azt, hogy a házinyúlra nem lövünk elv, nem csak a munkahelyi kapcsolatok le nem írt tilalmát foglalja magában, de a közeli barátok partnerei is tabunak számítanak hazánk lakosai számára.

iStockPhoto
iStockPhoto

Az ország nagy szextesztjének adatai azonban ennek éppen az ellenkezőjét igazolják: úgy tűnik, nincs határ, ha félrelépésről lehet szó, és ha úgy hozza a szenvedély, akár a legjobb barátunk pasiját vagy barátnőjét is elcsábítjuk, vagy hagyjuk magunkat elcsábítani.

Hogy mindez okoz-e lelkiismeretfurdalást, az nem derül ki a tesztből, ám az igen, hogy a pasik bevállalósabbak ezen a területen. A férfiak 35%-a feküdt már le ugyanis barátja barátnőjével, míg ez a szám a nőknél jóval alacsonyabb: csupán 22% vallotta azt, hogy aktuális partnere barátjával szűrte össze a levet.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BWZR1sZNmFET5qo8


Érdekes információ, hogy 40 éves korig ez a szám (a bevállalás) nő, utána stagnál, vagyis úgy tűnik, aki 40 éves koráig tabuként kezelte ezt a helyzetet, az továbbra sem enged elveiből, míg aki még a 40. éve alatt van, azzal még bármi megtörténhet - vagyis nincs garancia a teljeskörű hűségre....

Az igennel válaszolók jellemzője, hogy nem csak ezen a területen nyitottak, de a szexualitás más területén is sokkal bevállalósabbak. Többek között, a nyitott kapcsolatot inkább el tudják képzelni a zárt kapcsolat helyett, illetve jóval több szexpartnerük volt az átlagnál.

Gyimesi Andrea szexológus úgy látja, hogy azok, akik feküdtek már le barátjuk barátnőjével a szex helyszínét illetően is sokkal bátrabbak és vállalkozóbbak, nem feltétlenül a hagyományos helyszíneket részesítik előnyben. 90%-nak már akadt egyéjszakás kalandja, míg a nemmel válaszolók körében ez a szám csupán 57 %.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.