párkapcsolat szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az idő, nincs tovább, vagy még érdemes próbálkozni? Ha elmúlik a szerelem, annak bizony vannak előjelei, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Ha ezeket észreveszed a párkapcsolatodban, el kell gondolkodnod azon, hogy változtass, vagy válj el. Íme a szakítás időszerűségének csalhatatlan jelei!

1. Ha elmúlt a szerelem

Azt mondják, ha a szerelem elmúlik, a szeretet még összetarthat egy párkapcsolatot. Lehet, szeretete válogatja. Mert nem mindegy, hogy a szenvedélyes érzelmek milyen irányba változnak az idő múlásával. Ha a pár érzései inkább testvériessé vagy barátivá válnak a másik iránt, nem célszerű együtt maradni. Hiszen az együttéléshez ennél több kell, sokkal több - vonzalom, vibrálás, vágy, bizalom, intimitás, kitartás, hűség és rengeteg kompromisszum.

Istockphoto
Istockphoto


2. Ha már nem tudtok egymásnak újat mutatni

Egy szerelmi kapcsolat újdonságok, új impulzusok és új élmények nélkül fabatkát sem ér. A megszokás rengeteg szerelemnek vetett már véget. Ha két ember egy idő után már nem tud a másiknak újat mutatni, el kell gondolkodniuk a váláson vagy a változtatáson. Az unalom és egymás unalomig ismerése azonban egyszerűen legyőzhető, ha megvan rá a közös akarat. Több hasznosan együtt töltött idő, új párhobbi vagy több közös szokatlan program még életet lehelhet egy ellaposodott kapcsolatba.

3. Ha nem kéri meg a kezedet

Egy nő számára nincs jobban várt esemény a lánykérésnél és az esküvőnél. Ez mélyen vagy a felszínen, de mindannyiunkban ott lapul, kislány korunk óta csak erre vágyunk. Ó, az a fehér ruha, az a fátyol, a csodás ceremónia, a vendégek, a torta, a hajnalig tartó lakodalom, a szuper nászajándékok és a mézeshetek, olyan jó ezt csak ok nélkül tervezgetni is... Ha azonban ez csak álmodozás marad és évek után sem hangzik el a nagy kérdés: "Drágám, hozzám jössz feleségül?" - akkor ki kell derítened, hogy ő veled képzeli-e el a jövőjét. Szerelem ide vagy oda, ha ő nem tervez veled örökre, akkor jobb, ha kimondod: "Vége!"

Istockphoto
Istockphoto



4. Ha megcsalt, ha megcsaltad

A hűség mindig is a párkapcsolatok legfontosabb összetartó erőinek egyike volt. A hűtlenség pedig komoly szakítópróba. A megcsaltnak és a félrelépőnek sem egyszerű a helyzete, mindketten áldozatnak mondhatják magukat, mert aki másnál keresi a szerelmet vagy a szexet, annak nyilván valami hiányzik a kapcsolatából. Persze az otthoni problémákra nem az az ideális megoldás, ha rögtön valaki más karjaiba vetjük magunkat... Ha ez azonban már megtörtént, dönteni kell, megbocsátjuk vagy sem, szakítunk vagy maradunk, esetleg egy harmadik oldalán szeretnénk megtalálni az örökre szóló boldogságot.

5. Ha vacak a szex

Egyes romantikus nézetek szerint nem a szex a lényeg a párkapcsolatokban, de lássuk be, ez nem teljesen igaz. Persze szeretkezés nélkül is együtt lehet élni a kedvesünkkel, de vajon érdemes? Van szerelem vágy nélkül? Mindenki életében vannak olyan napok, hetek, amikor az utolsó gondja, hogy ágyba bújjon a párjával, mert munkahelyi gondjai, egészségügyi problémái vannak, vagy valamilyen trauma érte. De ez a korszak nem tarthat örökké. Nem beszélve arról a helyzetről, amikor a szextéma ugyan időről időre előkerül, de mégsem túl kielégítő a végeredmény. Természetesen tenni kell a házasélet megmentéséért, ha rögtön feladjátok, akár tévedhettek is. De ha egy nő és egy férfi szexuális vágyai és igényei merőben mások, el kell gondolkodni azon, hogy szex és orgazmus nélkül van-e értelme erőltetni az együttélést a hagyományos felállásban.

Istockphoto
Istockphoto



6. Ha már nem gondolsz rá

Eltelik egy nap anélkül, hogy eszedbe jutna a párod. Az együttlétek automatikusak, az együtt töltött idő már inkább csak egymás közelében töltött idő. A hangulat egyre fagyosabb, a viták egyre parázsabbak. Többet hallgattok, mint beszélgettek, többet foglalkoztok más dolgokkal, mint egymással. A szerelem régen elmúlt, maradt helyette a megszokás és valami ragaszkodásféle. Ha nem gondolsz annyit a kedvesedre, mint a szerelem elején - természetes. Ha azonban a képzeletben vele töltött idő nem haladja meg a napi öt percet, valószínűleg ennek a kapcsolatnak már lőttek.

7. Ha már más jár a fejedben

Egyre többet és egyre gyakrabban gondolsz egy pasira. Csakhogy ez az illető nem az, akivel megosztod az asztalt és az ágyat. Ha ez a fantáziálás túl gyakran történik, és egyre intenzívebb, gondolkodj el az aktuális kapcsolatod jövőjén. Mit akarsz a kettes számú udvarlótól? Izgalmat, szexet, flörtöt, változatosságot vagy azt, hogy ő legyen az egyes számú? Bármi is a válaszod, a legfontosabb ebben a szituációban a saját helyzeted - ha nem vagy boldog a pasiddal, és nem látsz esélyt arra, hogy varázsütésre vagy kemény változtatások árán a kapcsolat helyre jön, akkor valószínűleg eljött a szakítás ideje.

Akkor is itt az ideje a szakításnak

...ha nem dugja el a pornóújságjait vagy filmjeit.
...ha reflexszerűen felbontja a leveleidet.
...ha szex közben a bevásárlólistán, a munkádon vagy egy másik pasin jár az eszed.
...ha szerinted is hasonlít a kutyájára.
...ha Anyának szólít, te pedig őt Apának.
...ha az előjáték csak kötelesség, nem élvezet.
...ha te veszed a zoknijait és alsóneműit, ő pedig a tamponodat.
...ha egyre gyakrabban szólítjátok egymást nyilvánosan is Mucikámnak, Nyuszikámnak, Cicámnak vagy Csibémnek.
...ha már ezredszer is elhangzott a szádból, hogy hajtsd le a WC-ülőkét!
...ha már semmi izgalmasat nem tudsz mesélni a barátnőidnek a szexuális életetekről.
...ha a barátaitok már csak többes számban beszélnek veled.
...ha már nem tragédia, hogy nem jön össze a szex.

Szakítás karácsony után - az ünnep próbájahttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20101221-duhtol-szikrazo-karacsony.htmlMeglepő sztárszakítások 2010-ben!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101214-nagy-szakitasok-2010ben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.