A rózsa színe elárulja, mit akar a pasi!

virág párkapcsolat rózsa szerelem randi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vörös rózsát kaptál az első randin, halványrózsaszínt, esetleg fehér színűvel kedveskedett neked a kiszemelt kedves? Most megtudhatod, milyen szándékot is takar a választott rózsa színe!

Vörös rózsa

A vörös rózsa az egyik legősibb szerelmi szimbólum. Ha a pasitól ezt a színű virágot kaptad, biztos lehetsz abban, hogy a férfi imád, és odáig van érted. A vörös rózsának szimbolikus jelentősége volt a történelemben: az érzelmek kifejezése mellett vallási és politikai jelképként is megjelent.

Istockphoto
Istockphoto

Sárga rózsa

A barátság és a vidámság szimbóluma. A sárga színt a nappal azonosítják - amely felvidítja az embereket. Ez a virág a jelképe a plátói szerelemnek, amely mögött nincsenek valódi, romantikus érzelmek. Ha ilyen színű virággal érkezik a kedves a randevúra, gondolkozz el a folytatáson...

Rózsaszínű rózsa

A szerelmet, a hálát és az elfogadást szimbolizálja. A pink színű virág a báj, az elegancia és a költői szerelem jelképe is. A sötétpink rózsa köszönetet és hálát jelent, a halványpink szín pedig kedvességet és szimpátiát fejez ki. Az a pasi, akitől ilyen virágot kapszt, érzékeny, figyelmes, és komolyak a szándékai.

Tipp: Nyerj egyedi ajándékokat Valentin-napra!


Fehér rózsa

A fehér az ártatlanság, a tisztaság és a spiritualitás jelképe. Legelőször a fehér rózsa volt az igaz szerelem szimbóluma, később azonban a fehér helyét a vörös vette át. A fehér rózsát ma inkább az esküvőkön használják díszítésre, mert az egyetértést, az erkölcsi tisztaságot és az új szerelmet szimbolizálja. Ha ilyen színű virágot kapsz a pasitól, akkor a kedvesed nyitott az új érzésekre, és nagyra becsül téged. Mivel a fehér szín tiszteletet is jelent - így a számunkra fontos hozzátartozóknak is ezt illik vinni utolsó útjára.

Istockphoto
Istockphoto

Narancsszínű rózsa

Vágyakozást, rajongást, indulatokat fejez ki. Mivel a narancs a sárga és a vörös színek keveréke, így azt szimbolizálja, hogy az érzelmek inkább barátiak. Randevúra nem szokás ezzel a színű virággal beállítani. Ha mégis megtörténik, jobb, ha mihamarabb tisztázzátok az érzéseiteket. A narancsszín elragadtatást és büszkeséget is jelent.

Levendula színű rózsa

A lila színnek tradicionálisan "királyi", fenséges a jelentése. Ebben a felfogásban a lila és árnyalatai a pompát és az előkelőséget jelképezik. Ha ilyen színű virággal lep meg a kedvesed, biztos lehetsz benne, hogy nagyon sokra értékeli az egyéniséged, és kicsit különc ő maga is - izgalmas estére számíthatsz vele.

Tippünk: Randizz az interneten!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



A 6 legnagyobb hiba, amit a pasik elkövetnek Valentin-naponhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110210-a-6-legnagyobb-hiba-amit-a-pasik-elkovetnek-valentinnapon.htmlIgaz vagy hamis? - Fotója árulkodik pasidról!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110208-iwiw-es-facebook-fejtsd-meg-a-pasid-profiljat.htmlSzingli vagy? Itt pasizz be Valentin-nap előtt!http://www.life.hu/szorakozz/programok/20110209-szinglik-valentinnapon-a-legjobb-pasizos-helyszinek-budapesten.html5 romantikus úti cél leánykérésrehttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110208-valentinnap-a-legjobb-romantikus-ut-celok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.