X-Faktor mentorok Fehér Zoltán döntő kieső verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész héten szorgalmasan gyakorolt a még versenyben lévő nyolc versenyző. Mindannyian klasszisokkal jobb előadásokat nyújtottak, mint múlt héten. A nézők Stone-nak és Fehér Zolinak szavazták a legkevesebb bizalmat, a mentorok pedig meglepetésként Fehér Zolit küldték haza.

A mentorok, Feró kivételével, kifejezetten jókedvűen és pozitív hozzáállással foglalták el helyüket az X-Faktor ötödik élő show-jában. Geszti Péter külön kiemelte: ma dícsérni jött. Ezt első versenyzőjének fellépése után el is kezdhette, hiszen Szabó Dávid élvezhető produkciót nyújtott, amiben az éneklés mellet a néptáncnak, sőt egy szaltónak is jutott szerep. A méltatást Keresztes Ildikó folytatta, aki szerint csodálatos produkciót láthattunk, Ferónak pedig még a depressziója is elmúlt a vidám előadástól.

A hét elején Nagy Feró kemény kritikával illette Zámbó Krisztiánt, aki hetek óta azzal fenyegetőzik, hogy ha a következő adásban is gyengén teljesít, feladja a versenyt. Bár a műsor szabályai ezt tulajdonképpen lehetővé tennék, az énekes valamiért mégis minden héten újra megpróbál elénekelni egy dalt, de ez egyre nehezebben jön össze neki. Legutóbb arról panaszkodott, hogy már apja rajongói sem állnak mellette, pedig eddig nekik énekelt. A pletykák szerint Krisztián annyi ellendrukkert gyűjtött, hogy azok már párbajdal választásába is beleszóltak - a versenyző ugyanis ismét apja Még nem veszíthetek című dalát gyakorolta volna meglepetésként, de - legalábbis az interneten - nagy ellenállásba ütközött. Mindezek után Ildikó mostani dalválasztásával is problémái voltak. Bár az eddigieknél jobb teljesítményt nyújtott, ismét nem sikerült pontosan kiénekelnie a hangokat. Ildikó állva tapsolt mentoráltjának, Feró Krisztián energiáit, Péter a bátorságát emelte ki. Malek Miklós pedig látta az igyekezetet, de mentortársaival egyetértett abban, hogy messze van még az út vége: szó sincs itt hibátlan éneklésről és erre a színpadra való előadásról.

Krisztiánt Csobot Adél követte a színpadon. A kisfilmben a rajongóival találkozott és süteményt sütött, a színpadon pedig tőle szokatlanul eszköztelenül, szakadt farmerben mutatta meg egy új oldalát a The Bangles Eternal Flame című dalával. Geszti Péter meglepődött a dalválasztáson, de kedvesnek nevezte az előadást, Ildikó pedig amellett hogy a stílusváltást dícsérte, nőcisnek és igaznak írta le.

Múlt héten már párbajozott, és mentora őt küldte haza, de ez cseppet sem okozott lelki törést a kősziklalelkű Stone-nak, aki most is kellő energiával és szilárdsággal adta elő versenydalát. Ha eltekintünk az időnként modoros énekstílustól, talán most nyújtotta eddigi legjobb produkcióját. Malek Miklós az energiaszint emelkedéséről és a néhol hamiskás hangokról beszélt, Feró pedig a rock egyszerűségének örült. Geszti Péter a hitelességet és az erőt emelte ki, Ildi pedig úgy volt elájulva fiától, ahogy szokott.

Antal Timi egy drámai szakítós dallal próbálta átadni a múlt héten hiányolt érzelmeket. Eltekintve néhány bizonytalan hangtól, most is kitűnően énekelt, de látványnak sem volt utolsó fekete ruhájában. Ildinek és Ferónak nagyon tetszett a fekete özvegy szenvedélye, energiája, Geszti viszont hiányolta a barátságosabb, harmonikusabb Timit. Miki persze egy szupersztárt látott a színpadon, aki betegsége ellenére is jól teljesített.

Fehér Zoli múlt héten megtartotta eddig elmaradt egyházi esküvőjét, így újult energiával lépett színpadra Rácz Gergő Bennünk a világ című dalával. Ildi dögösnek tartotta az előadást, amit Feró is csak dícsérni tudott - Malek Miklós viszont úgy érezte, Zoli nem használta ki a dalban rejlő lehetőségeket, és nem adta át a benne rejlő érzelmeket.

A műsor legnagyobb felfedezettje még mindig Oláh Gergő, aki megálmodta, ki nyeri az idei X-Faktort. Az élő zenével kísért Too Close című dallal ismét nagyot alkotott, Ildi a magabiztos éneklést dicsérte, Feró pedig azt élvezi, hogy Gergő hétről hétre egyre jobbat nyújt. Péter is csak elragadtatással beszélt mentoráltja természetes, szenvedélyes előadásmódjáról.

Mai este utolsóként a Like adta elő az Ez az a perc című dalt lelkesen mosolyogva. Geszti nagyon jól érezte magát az előadás során - saját bevallása szerint nem tudta levenni a lábát Like-Petra lábáról. Ildi pedig úgy érezte, hogy a lányok végre egészen összeértek egy csapattá.

A szavazatok összesítése után az immár harmadszor párbajozó Fehér Zoli és Stone maradt a sor végére. A mentorok meglepő döntéséről itt olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.