Fülöp-szigetek Baptista Szeretetszolgálat mentés tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, helikopterrel menekítették ki a természeti csapás sújtotta területről azt a 29 éves magyar férfit, akiről napokig nem lehetett tudni semmit a Fülöp-szigeteki tájfun után. A mentésről videó is készült.

Hazaérkezett a Baptista Szeretetszolgálat háromtagú humanitárius csapata a tájfun által sújtott Fülöp-szigetekről. A segítségnyújtás ideje alatt több segítségkérés is érkezett olyan magyarok hozzátartozóitól, akikről a tájfunt követően nem volt információ. Néhányan rövid időn belül életjelet adtak magukról.

A Navalban élő huszonkilenc éves férfival csak csütörtökön sikerült kapcsolatba lépni. Ő jelezte, hogy szeretné elhagyni a szigetet, mert nem érzi magát biztonságban. Péntek reggel Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési-igazgatója helikopterrel menekítette ki a férfit és feleségét Biliran szigetéről, erről videó is készült. A házaspár jelenleg Manilában tartózkodik addig, amíg elkészülnek a feleség Magyarországra történő utazásához szükséges iratok - írja az MTI.

A Fülöp-szigetekre a múlt hét végén lecsapott Haiyan tájfun minden idők egyik legerősebb vihara volt. A természeti csapásnak több ezer halálos áldozata van. A vihar miatt több mint 600 ezer embert kellett kitelepíteni. Az óránkénti 378 kilométeres sebességet is elérő széllökésekkel érkező tájfun teljes településeket tett a földdel egyenlővé a Fülöp-szigeteken, ahol beszámolók szerint egy héttel a katasztrófa után is káosz és fejetlenség uralkodik, a segélyszállítmányok akadoznak, és egyre több az erőszakos cselekmény.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.