"A zoknimból varrtam alvószemüveget" - Lagzi Lajcsi kijött a börtönből

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
szabadulás Galambos Lajos börtön Lagzi Lajcsi letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábbana Life.hu beszámolt, a bíróság péntek délutáni döntése alapján a vesztegetéssel és lopással gyanúsított zenészt vasárnap reggel 8 órakor kiengedték az előzetes letartóztatásból.

"Én hozom ki, pontos koreográfia lesz, autóval fogok beállni, mert ügyfelem csomagjait, szintetizátorát is el kell hoznunk" - így zárta tegnapi interjúját Lagzi Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián. A mulatós zenész, aki elzárása altt 45 kilót fogyott, szep­tember 21-e óta volt rács mögött, vagyis 125 nap után térhetett ma vissza a szeretteihez. Így pedig január 25-én már családi körben ünnepelheti az 55. születésnapját.

Lagzi Lajcsi szabadulása az előzetesből Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lajcsi miután kilépett a börtön ajtaján, a következőket nyilatkozta: "Először is szeretnék köszönetet mondani az ügyvédemnek, és hogy a családom ezekben a nehéz időkben is mellettem állt."

Arra a kérdésre, hogy viselte az elmúlt négy hónapot, a következőket mondta: "Ez egy zarándok út volt számomra, sokat tanultam az elmúlt hónapokban. Az éjszakák különösen nehezen teltek. Mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy legalább egy keveset tudja aludni, így saját zoknimból varrtam alvószemüveget" - mondta a Blikknek.

Úgy tudni, Galambos Lajos az ügyészséghez fordul, mert megkérdőjelezi az ellene folytatott eljárást. Változatlanul állítja, hogy nem hibázott semmiben. Rögtönzött sajtótájékoztatóján a Life.hu riporterének a helyszínen elmondta, hogy:

meghurcolták, ő ugyanis semmiben nem hibázott. Az egész ellene folytatott eljárást megkérdőjelezi.

Lagzi Lajcsi szabadulása 2016 január 24-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lopással és vesztegetéssel vádolják

Lagzi Lajcsi szeptember 24-én került előzetes letartóztatásba, lopás és vesztegetés vádjával. A gyanú szerint a zenész és két társa

öt év alatt 3,5-30 millió forintnyi kárt okozott a közműszolgáltatóknak

azzal, hogy nem fizetett a használt közüzemi szolgáltatásért. Emellett az ügyészség szerint háromból két gyanúsított több százezerrel meg is vesztegette az ellenőröket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.