6 pillanat, amiért egy egész ország imádja Kulka Jánost

Fotó: Dobos Tamás/kulkajanos.hu -
Kulka János sorozat színház díj stroke Alföldi Róbert Szomszédok Félvilág Veiszer Alinda Szász Attila Szombat esti láz Nemzeti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kulka Jánost nemrég agyvérzés miatt szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész a család legutóbbi hivatalos közleménye szerint már magához tért, állapota folyamatosan és gyorsan javul. A Life.hu ennek örömére összegyűjtötte Kulka János azon emlékezetes pillanatait, amik miatt reméljük, hogy még nagyon sokáig köztünk lesz szerepvállalásaival, produkcióival. A vele kapcsolatos jó hírekkel pedig később még tovább tudjuk gyarapítani a listánkat.

Rangos szakmai díjat kapott míg kórházban feküdt

Miközben Kulka Jánost kórházban kezelték stroke miatt, a színművészt elismeréssel jutalmazták Szász Attila Félvilág című filmjében nyújtott alakításáért: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a napokban a legjobb férfiszínész díját vehette át a kaliforniai Tiburon Nemzetközi Fesztiválon.

„Remélem, elég felnőttek vagyunk ahhoz, hogy elfogadjuk egymás másságát"

Kulka János, aki 2014-ben vállalta fel másságát nyilvánosság előtt, időnként szerepet vállalt a melegjogokért és az elfogadásért küzdő Budapest Pride-on. A színművész például 2012-ben készült az alábbi videóval hívta el a rendezvényre az embereket:

Búcsú Alföldi Róbert Nemzetijétől

Alföldi Róbert 2013 júniusában búcsúzott el a Nemzeti Színháztól, melynek oszlopos tagja, egyik legtöbbet foglalkoztatott színésze Kulka János volt. Társaival egyetemben így búcsúzott el közönségétől, amely könnyek között, vastapssal jutalmazta a leköszönő igazgatót és színészeit:

A táncparkett ördöge: szamba Keleti Andreával


Kulka János Keleti Andrea oldalán debütált 2006 tavaszán a Szombat esti láz című műsor első évadában. A páros sajnos a harmadik adás után kiesett, fellépéseiket nem feledjük. Alább megnézheted, hogyan szambázott Kulka János és Keleti Andrea:

„Úgy félek, hogy elmúlik"

Kulka János tavaly Veiszer Alinda műsorának vendége volt a HírTV-n, amelyben kifejtette: most aranykorát éli, számtalan feladatot kap, a hazai felkérések mellett pedig külföldre is sokszor hívják. A beszélgetést az alábbi videóban tekintheted meg:

Túszdrámában Mágenheim doktorként

A színművész számára a Szomszédok nagysikerű televíziós sorozat hozta el az országos hírnevet, amelyben 1987 februárjától, 14 éven át szerepelt. Íme, az egyik legemlékezetesebb alakítása Mágenheim doktorként:

Mint később kiderült, Kulka János kis híján Vágási Feri szerepét kapta meg a sorozatban – erről bővebben itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.