Fehérvári Alfréd Gábor Freddie zsűritag Eurovíziós Dalfesztivál pontozás pontszámítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy dán bulvárlap szerint a dán zsűritagot teljesen összezavarta az új pontozási rendszer, és fordítva minősítette a dalokat, mint ahogyan azokat eredetileg szerette volna. 

A BT nevű dán lap szerint Hilda Heick óriásit hibázott az Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűritag ugyanis fordítva pontozott, emiatt például a maximális 26 pontot adta az ukrán Jamala dalára, amely egyébként nem is tetszett neki, és csak 1-et az ausztrál Dami Im számára, akinek előadása az egyik kedvence volt.

A dalversenyt az ukrán Jamala nyerte idén Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Heick pontozása a hírek szerint nem befolyásolja az Eurovíziós Dalfesztivál végeredményét, az azonban bizonyos, hogy másképpen, méghozzá sokkal izgalmasabban alakult volna a verseny vége. Azt nem tudni, hogy Freddie dalát úgy pontozta-e a hölgy, ahogyan szerette volna.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Freddie hazatért, de vigasztalhatatlan

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntője után hazatért a svéd fővárosból Freddie, aki 19. helyezést ért el a kontinensviadalon. A rajongók a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren várták, ő azonban alig tudta leplezni csalódottságát. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.