Kiss Ramóna és Nádai Anikó új lakótársakat kaptak?

Forrás: Göbölyös László -
kisállatok Nádai Anikó Kiss Ramóna Rákóczi Feri
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állatmentőnek állt Kiss Ramóna és Nádai Anikó. Persze csak egy hétvégére kóstoltak bele új szerepükbe, annak köszönhetően, hogy mindkettejüknél váratlan és aprócska látogatók jártak.

Kiss Ramóna egy édes, pelyhes kiskacsát talált veszprémi otthona közelében. A Barátok közt sztárjának követői között nem volt egyetértés abban, hogy kacsáról vagy kis libáról van szó; ahogy azt is csak találgatták, hogy házi vagy vad szárnyas repült a sztár kertjébe. Rami lakótársa és kolléganője, Nyári Dia egy hozzászólásban arra biztatta barátnőjét, vigye közös otthonukba a kis pihést. A költési időszakban a vízpartok közelében mi is könnyen bukkanhatunk anyátlan fiókára, a tojók ugyanis ilyenkor vezetik a vízhez kicsinyeiket, akik közül a kíváncsibbak néha elkóborolhatnak. A Magyar Madártani Egyesület ilyenkor azt ajánlja, hogy egy füles kosárban – macska- és kutyabiztos magasságban – tegyük egy fára a kismadarat, akinek hívogató hangjára az anyja előbb-utóbb biztosan megjelenik majd, és magával viszi a csöppséget.

Forrás: Instagram/Kiss Ramóna

Nádai Anikó

egy aprócska mocsári teknőst fotózott hétvégén a kertjében. Hogy a páncélos sorsa mi lett, azt nem tudni, de minden bizonnyal visszatalált saját otthonába. Nem csak Ramóna és Anikó büszkélkedhet fogadott kedvenccel.

Forrás: Instagram/ Nádai Anikó

Rákóczi Feriék

velencei otthonába már szinte hazajár egy vadkacsapár. A rádiós szomszédja el is keresztelte a hímet és a tojót: az Edward és a Norton nevet kapták. Magabiztosan mozognak már nemcsak Rákócziék kertjében, hanem a házban is, sőt, a medencét is kipróbálták már. Korábban egy ugyanolyan mocsári teknős is megfordult a Rákóczi családnál, mint amilyet Nádai Anikó talált. A mocsári teknős védett állat, eszmei értéke 50 ezer forint.

Forrás: Instagram/ Rákóczi Feri

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.