II. Erzsébet brit királynő Fülöp herceg megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fülöp herceg nem könnyítette meg II. Erzsébet helyzetét: házasságuk elején a herceg ugyanis gyakran megcsalta a királynőt. Botránytól és válástól tartottak az udvarban.

Fülöp és II. Erzsébet házassága nem indult szerencsésen. Úgy tűnt a herceg a háta közepére sem kívánja a szabályokat, és főként nem a monogámiát. Egy a palota életéről szóló dokumentumfilmben

felfedték a pár sötét titkait

és kiderült, hogy Fülöp nem volt a hűség mintaszobra, de nem ám!

II. Erzsébet királynőhöz nem volt hűséges Fülöp herceg Forrás: AFP/Ben Stansall

Ő és a többiek úgy viselkedtek, mint a playboyok"

az egész palota a válástól és botrányoktól rettegett, ahogy az anyakirálynő is.

Fülöp azonban akkoriban nem igazán hagyta, hogy bárki beleszóljon a dolgába, gyorsan

eltávolította a palotából az anyakirálynőt: a leghidegebb télen megkérte a szolgálókat, hogy kapcsolják ki a fűtést

azokban a szobákban, amiket ő használt - írja az Express. Így nem volt más választása a királynőnek, mint hogy elhagyja az épületet. Ezután már senki nem szólt bele a tivornyázásába, még egy 4 hónapos hajóútra is elment, ahol állítólag volt olyan nő a fedélzeten, aki csak vele foglalkozott. Mikor hazaért, mindenki attól tartott, hogy ki fog törni a botrány, Fülöp azonban úgy szállt le a hajóról, mintha kicserélték volna. "Köthetett magával egy alkut a hajón, méghozzá azt, hogy működőképessé teszi a házasságát" - állítja a történész.

II. Erzsébet bejelentése: Fülöp herceg ősztől visszavonul

Sürgős megbeszélést hívott össze II. Erzsébet, még a legtávolabbi szolgálókat is Londonba hívták. Eddig mindenki izgatottan és idegesen várta, hogy mi lesz a nagy bejelentés, de végre kiderült: Fülöp herceg visszavonul. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.