Zimány Linda is fellépett az állatkínzás ellen: videó

fotósorozat állatvédelem Zimány Linda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos rengeteg olyan emberről hallani, akik szándékosan bántalmaznak önvédelemre képtelen állatokat. Vannak azonban olyanok is, akik harcolnak a súlyos probléma visszaszorításáért. 

Zimány Linda ügyvédjelölt és Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője voltak a Mokka vendégei. A szexi modell elárulta, hogy minden állatot nagyon szeret, de főleg a kutyák állnak a szívéhez közel. Ezért is csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amely a kutyák bántalmazásával foglalkozik, ugyanis Linda elmondása szerint őket éri legtöbbször bántalmazás.

A híres ügyvédbojtár elmesélte, hogy nem most foglalkozik először ezzel a témával, már az iskolai tanulmányai során is elmerült a részletekben:

"Nekem azért a szakmámban is volt közöm ehhez a témához, hiszen az évfolyam-dolgozatomat anno állatkínzásból írtam. És egy kicsit jobban belementem ebbe a témába egyébként. (...) Kriminológiai szempontból is fontos kérdés, hogy az emberek 80%-a, aki állatokon kínzást követ el, az később az embertársain is elkövet hasonló jellegű bűncselekményt" - mondta Linda.

Aki állatot öl, annak az ember lesz a következő?

Mikor egy-egy brutális állatkínzási ügy bejárja a médiát, a társadalom jó része érthető módon háborogni kezd, vannak, akik ítéletet követelnek, és sokszor bosszúért kiáltanak. Az indulatokat meg lehet érteni, ám azt is látni kell, hogy ezek a történetek nem egy-egy deviáns emberről szólnak, hanem a rendszerről, amelyben élünk, a berögződött és természetesnek vélt hagyományokról. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.