Hosszú Katinka és Shane nehéz időszak előtt állnak: vagyonuk felosztása nem lesz egyszerű

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
pénz edző vagyon Hosszú Katinka Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katinka és Shane szakításával nemcsak két ember búcsúzik egymástól, egy egész birodalmat kell velük együtt kettéosztani, nem beszélve a hatalmas közös vagyonról, melyet az elmúlt években felhalmoztak.

Hosszú Katinka és Shane Tusup nehéz osztozkodásra számíthat, ha olyan ellenségesen zajlik majd a vagyonuk kettéosztása, mint a szakítás. Szétválásukkal Shane ráadásul nemcsak egy feleséget veszített, hanem tulajdonképpen a munkáját és a fizetését is.

Hosszú Katinka és Shane nehéz időszak előtt állnak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Katinka felkészítésével a Kiemelt Edzői Program honoráriumát kapta, körülbelül havonta 1 milliót, de ettől minden bizonnyal el fog esni, hiszen nincs válogatott versenyzője - írja a Blikk. A kritériumnak egyedül megfelelő Földházi Dávid egy posztja szerint – melyet azóta törölt – váltásra készül. „Hosszú távon működő csapatot keresek magamnak Budapest és környékén, aminek élettartama túlnyúlik a következő olimpián" – írta Dávid, és a Magyar Úszószövetségnek sem juttatta el felkészítője nevét határidőig.

Shane Tusup mindeközben szintén Amerikában tartózkodik, de nem Katinka miatt. A Bors állítása szerint édesanyjáéknál van, vagy azért, hogy kipihenje a fáradalmakat, vagy a vagyon körüli ügyek elrendezéséért. A lap állítása szerint ugyanis Katinka és Shane pénzét az edző édesapja kezelte. Dr. Vidákovics Béla Zsolt válóperes ügyvéd elmondta,

az is elképzelhető, hogy Shane zároltatja a megtakarítási számlát, de ezt Katinka is megteheti.

Bármelyik fél megteheti, ám a vagyonnal el kell számolni, vagyis ha a másik költ az összegből, azt vissza kell fizetnie. A férj azt tudja ezzel elérni, hogy felesége jóval később jut a vagyonához" – mondta az ügyvéd. Előfordulhat, hogy abban állapodnak meg, Shane-é lesz a készpénz, az ingóságok pedig (ingatlan, cégbirodalom) Katinkáé. Hozzátette, ha nem tudnak megállapodni, rendkívül nehéz lehet az osztozkodás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.