Steiner Kristóf: Az élősködő félelem

lélek félelem Steiner Kristóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emeld a szemed elé a hüvelykujjad, és fókuszálj rá. Mit látsz? Naná, hogy az ujjadat, de ezen kívül minden homályos. Így bénít meg mindannyiunkat, amikor az aggodalom elmaszatolja a valóságos világot. Semmi más nem létezik számunkra, csak a probléma.

Thinkstock
Thinkstock

Bár sokan azt vallják, hogy a félelem és az aggodalom egészséges ösztön, szerintem azon túl, hogy megóv bennünket attól, hogy levessük magunkat a Szabadság-hegyről, nem sok haszna van. Legyen szó arról, hogy "mi lesz velem, ha megcsal a párom", vagy arról, hogy "híztam két kilót, ocsmány vagyok", sőt akár arról, hogy "HIV-vírust diagnosztizáltak nálam, meg fogok halni". Ezek az érzelmek sokkal többet ártanak, mint amennyit segítenek. Az aggódás ugyanis nem biztosítja azt, hogy a jövőnk szebb vagy boldogabb legyen. Egyvalamit viszont feltétlenül: azt, hogy a jelenünket megkeserítsük vele. Éppen ezért bármilyen helyzetről legyen is szó, a félelem soha, ismétlem, soha nem lehet opció.

Tipp! Kukkants be a világ szegény és gazdag gyerekeinek hálószobájába! Megható képek!





Thinkstock
Thinkstock

A félelem kétségekből fakad, a kétség pedig a végtelen boldogság legádázabb ellensége. A bátorság bizonyosságból fakad, a bizonyosság pedig a kulcs minden olyan kapuhoz, amelyen szeretnél belépni az életed során. A kabbala azt tanítja nekünk, hogy te teremted a gondolataidat, nem azok teremtenek téged. Lépj be a bizonyosság kapuján, és zárd ki a félelmet az életedből. A sarkadban loholó szörnyeteg nélkül bármire képes leszel. Akármire. Mindenre.

Tipp! Így nézz ki a hollywoodi szívtipró mozgó álomlakása! Kattints a képgalériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.