boldogság ember erőnlét akarat Müller Péter rabbi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. 

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé.

"Igazi természeted isteni és erős. Ami gyengeség benned, az téves gondolat, rossz lelki megszokás és nem valódi érzés."

Ez azonban egy rejtett erő. Atomerő, melyről nem is tudsz, és sohasem használod fel, de azért benned van. Hoztad magaddal. Már megszületni, kibújni az anyaölből is nagy küzdelem volt, és fölállni és elindulni is csak emberfeletti erővel lehetett. Gondolj bele: izmaid és a csontjaid sem voltak alkalmasak erre a hatalmas mutatványra.

És mégis! Fölszabadítottad az atomerődet. Bedobtad az "igazi természetedet", mely "isteni és erős". Később már nem volt szükség rá. Átálltál a hétköznapi életed gyenge árammal működtetett, takarékos üzemmenetére, és elfelejtetted, milyen erős vagy. Annyira, hogy nem is tudod, hogy az vagy.

Gyengének hiszed magad. Erőtlennek. Kihasználhatónak. "Túl sok ez nekem!" - gondolod. Sajnálod magadat. Nyögsz. Elfáradsz. "Én ezt nem bírom tovább!" - mondod olyankor, amikor egy léleklátó azt mondaná: "Százszor ennyit is kibírnál még!"

Van egy sztori. Egy rabbi utazik a tanítványával, és a szekerük megakad a sárban.
- Húzd ki, fiam! - mondja a rabbi.
A tanítvány húzza, vonszolja kétségbeesetten, vicsorogva, majd' megpattannak a nyakerei - nem megy neki.
- Nem bírom - mondja végül.
- Bírod te - feleli a rabbi. - Csak nem akarod.

Így igaz. Nem tud még igazán akarni a fiú. Képtelen hozzáférni magában az Igazi Akarathoz, az atomerőhöz - pedig benne és benned is ott van.

Ha tudnál róla, derűsebben élnél, és egyáltalán nem félnél a nehézségektől.

"Igazi természeted isteni és erős."



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Heti útravaló Müller Pétertől - 9. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120213-heti-utravalo-muller-petertol-9-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 8. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120210-heti-utravalo-muller-petertol-8-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 7. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120130-heti-utravalo-muller-petertol-7-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 6. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120125-heti-utravalo-muller-petertol-6-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 5. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120116-heti-utravalo-muller-petertol-5-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.