Lázár Chef receptjei füstölt sajt gasztro sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A tarhonya nem csak köretként jó a pörkölt mellé. Könnyen készíthetünk belőle húsmentes, önálló fogást.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg házi jellegű, 4 tojásos tarhonya
15 dkg fagyasztott, vágott parajlevél
15 dkg füstölt reszelt sajt
2 evőkanál étolaj
5,5 dl forró víz
2 gerezd fokhagyma
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Forrás: Lázás Chef

Elkészítés:


Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük az étolajat, ráöntjük a tarhonyát, aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk sóval. Felöntjük a felforralt vízzel, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük. Amikor már puha a tarhonya, hozzáadjuk a vágott, gyorsfagyasztott parajlevelet (de nem pépet!), a zúzott fokhagymát és a reszelt füstölt sajt felét. Ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal és reszelt szerecsendióval. Forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Extra tippünk:

Ha azt szeretnénk, hogy még krémesebb legyen, adjunk hozzá még 4 evőkanál krémsajtot is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.