Ropogós lazac pesztós papardellével

Forrás: Roberto konyhája -
pesztó Roberto konyhája lazac gasztronómia hal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennél nagyobb gasztronómiai élményt, amely ilyen hamar elkészül, nem is tudnék mondani. Próbáld ki te magad is! Nem fogsz csalódni!

Hozzávaók 4 főre

50 dkg lazac
2 dkg vaj
5 evőkanál olívaolaj
50 dkg papardelle tészta
1 db citrom cikkekre szeletelve
3 evőkanál frissen készített pesztó egy főnek, egy adag tésztára

Ropogós lazac pesztós papardellével Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük négy egyenlő részre a lazacfilét és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt egy serpenyőben és amikor a vaj kicsit habzani kezd, ezzel jelzi hogy sütésre. Bőrös felével rakjuk a szeletet a forró serpenyőbe és süssük két percet a forró olajban közepes lángon. Majd szedjük ki tepsire a szeleteket és rakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre. Villámgyors és egyszerű!

Főzzük ki a tésztát és rakjuk egy olívaolajjal felmelegített serpenyőbe a tűzhelyre, majd adjuk hozzá a pesztót és forgassuk át gyorsan. Halmozzuk a tányérra és rakjuk a tetejére egy lazacszeletet. Frissen borsozhatjuk és adhatunk mellé citromot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.