Virágkonyha Halmos Monikával: bólé virágokkal, virágos jégkockával

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha -
virág virágkonyha növény jégkocka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

A bodzaszörppel sok minden történhet, azon kívül, hogy kellemesen üdít, hűsít és felvidít a nyár eleji napokon. Gyümölcslevest ízesíthetünk vele, könnyű desszertekbe komponálhatjuk. Az ilyen csodás, kánikulai napokon pedig a legjobb gyümölcsös-virágos bólék alapja lehet. Amíg van eper a piacon, házasítsuk őket, de meggyel, málnával, barackkal is kipróbálhatjuk! Alkoholmentes változatban is készülhet.

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha

Hozzávalók 8 személyre:

40 dkg friss eper
4 tenyérnyi bodzavirág
1 liter bodzaszörp
1 üveg pezsgő

Az epret feldaraboljuk, és a lemorzsolt bodzavirággal együtt a bóléstálba tesszük. Ráöntjük a lehűtött bodzaszörpöt, majd a jéghideg pezsgővel feltöltjük. Máris kínálhatjuk. Ha jó előre aprócska virágokat (ibolya, árvácska, borágó stb.) jégkockába fagyasztunk, azzal még jobban feldobhatjuk a bólét.

Az elkészítés módját ITT találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.