földönkívüliek Erich von Däniken hit ufó elmélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zseni vagy komplett őrült? Erich von Däniken esetében ezt nem könnyű eldönteni. Meghökkentő elméleteit olvasgatva egy pillanatra talán te is elhiszed, hogy a piramisok a földönkívüliek építményei. Vagy mégsem?

A piramisok titkai

Erich von Däniken saját, egészen egyedi piramis-történetével vált világhírűvé. A svájci író szerint ugyanis a világ hét csodái között emlegetett építményeket nem az egyiptomiak építették időszámításunk előtt több mint kétezer évvel, hanem a piramisok egy idegen, intelligens civilizáció munkáját dicsérik. Von Däniken szerint ezzel az egyiptomi vezetés tisztában is van, de mélyen hallgat a földönkívüliekről, és az összeesküvésben természetesen a fél világ részt vesz. Bár a tudósok, a régészek és az egyiptológusok évtizedek óta bizonyítani tudják, hogy a meseszép kőgúlákat emberek ezrei építették a mai lehetőségeinkhez képest primitív eszközökkel, pontos mérnöki számítások alapján, sokan mégis az űrlények művének tartják a kisebb-nagyobb piramisokat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A nagy biblia-teória

Von Däniken szerint természetesen nemcsak az ókori egyiptomiaknak segítettek be az idegenek, hanem a világ leghíresebb könyvében, a Bibliában is feltűntek. A hihetetlen fantáziával megáldott író egyik könyvében arra a megállapításra jutott, hogy Ezékiel próféta a Bibliában egy űrhajólandolást vázolt fel, és természetesen az ufonauták is megjelentek. Von Däniken elméletét a vallástudósok, a nyelvészek, a néprajzkutatók és a történészek szinte cáfolásra is méltatlan badarságnak tartják, a NASA egyik mérnöke azonban tervrajzot készített a próféta által látott fémből készült, égből alászálló járműről.

Így lett értelmes lény az ember

Azt tanultuk az iskolában, hogy az emberiség elsősorban az evolúciónak és a tapasztalatainak köszönheti a szellemi fejlődését. Von Däniken szerint azonban az ősemberek nem voltak éppen értelmes lények, és még ma is barlangban laknánk és annak a falára rajzolnánk, ha nem jöttek volna az idegenek, és nem termékenyítették volna meg ősanyáinkat. De a spekulációk nagymestere szerint ez megtörtént, és ezért indult látványos fejlődésnek az emberiség az őskorban. Sőt, különböző bolygókon távoli rokonaink is élnek, akik szintén azoknak a földönkívülieknek köszönhetik génállományuk egy részét, akiknek mi. Ebből rögtön következtethetünk arra is, hogy von Däniken szerint nemcsak a Földön van élet, de az univerzum csak úgy hemzseg a különböző, idegen lényektől.

"A kőkorszakban nem stimmel valami"

Erich von Däniken szerint nemcsak Egyiptom történelme és a piramisok története hamis, hanem már az őskori civilizációk életét illetően sem őszinték velünk a tudósok és a kutatók. Sem a neandervölgyi ember, sem a homo sapiens, de még a kelták sem lehettek azok, akik a hatalmas építményeket - például a Stonehenge-t - felépítették. Bár a régészek és a történészek rájöttek a csízióra, hogy egyszerű szerszámokkal, némi ésszel és erővel hogyan készülhettek el ezek a lenyűgöző megalitépítmények, von Däniken szerint ezek az egész univerzum tudományát rejtik magukban, nem pedig primitív törzsek isteneinek és a természet tiszteletét.

Thinkstock
Thinkstock

Az űrutazás bagatell

Bár az emberiség a különböző sci-fi-jóslatokkal ellentétben a XXI. században sem űrhajóval közlekedik autó helyett, von Däniken úgy véli, hogy a bolygók közötti utazás semmiség. Az író szerint a mai, földi technika tökéletesen megfelelő arra, hogy az univerzumban bárhova eljussanak az asztronauták, és esetleg találkozzanak a földönkívüliekkel. Von Däniken természetesen tisztában van azzal, hogy egy ilyen út nem "űrsétarepülés", hanem több száz évet vesz igénybe, ezért szerinte az lenne a megoldás, ha kolóniák, generációk szállítására alkalmas űrhajók épülnének, és az emberek "viszonozhatnák" az idegenek látogatásait.

Nibiru-spekuláció

A földönkívüli elméletek nagymestere szerint a világ nagyhatalmai - különösen a NASA és a Vatikán - tisztában vannak a barna törpe, a Nibiru bolygó fontosságával. Von Däniken szerint a naprendszerünk új bolygója azonban nem égitest, és nem jelent veszélyt a Földre. Ez a bolygó ugyanis az idegen civilizáció űrbázisa, itt szállnak fel és le az ufók. A Nibiruról már a maják is tudtak, pedig az ő idejükben ez szinte lehetetlen volt, de fennmaradt forrásaik pontosan jelölték a barna törpe helyét az égbolton. Ha a majáknak és az írónak hinni lehet, 2012 végén a Nibiru fontosságára is fény derül majd.

Rózsaszín köd és őszinteség a Nyilas havábanhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121114-ezoteria-es-csillagjegy-nyilas-hava-a-lelki-felemelkedes-idoszaka.htmlA Clapham-erdő rejtélye (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121113-gyilkossag-eltunes-halalesetek-a-claphamerdo-rejtelye.htmlHoroszkópod elárulja, mit sportolj!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101014-horoszkopod-elarulja-mit-sportolj.htmlNovemberi karrierhoroszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121029-ezoteria-csillagaszat-asztrologia-novemberi-karrierhoroszkop.htmlA legjobb ufóvideók, amik hamisnak bizonyultakhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121105-megdobbentoen-realis-a-legjobb-ufovideok-amelyek-hamisnak-bizonyultak.html3 rejtélyes eltűnés, amire nincs magyarázathttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121031-legendak-nyomaban-kodde-valt-emberek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.