A filmtörténet 8 legkülönlegesebb menyasszonyi ruhája

2011.04.21. 23:48

Az esküvő lehet főszereplő, lehet mellékszereplő, de lehet kulcsfigura is a nagy hollywoodi álomgyárban. Számos olyan filmet ismerünk, aminek az esküvői jelenete örökre nyomot hagyott bennünk valamiért. Mi most azokat a filmeket választottuk ki, amelyekben a legszebb menyasszonyi ruhákat láttuk. Ezek a mi kedvenceink.

Nézd meg ezt is!
Így találd meg a hozzád illő frizurát - eláruljuk a titkot!


Jennifer Lopez - Szeretném, ha szeretnél (2001)

Jennifer Lopez ebben a habkönnyű romantikus vígjátékban esküvőszervezőt alakít, és ezzel a lendülettel divatossá tette a szakmát. A film végén természetesen sor kerül a saját esküvőjére, amelyen egy 1960-as éveket idéző, Jackie Kennedy inspirálta ruhát visel. A legszebb mégis a kiegészítő: az a finom, karima nélküli kalap és a rövid fátyol.Forrás: AFP

Grace Kelly - Gazdagok és szerelmesek (1956)

Grace Kelly egy krumpliszsákban is az oltár elé járulhatott volna bármelyik filmjében, akkor is imádtuk volna. A Gazdagok és szerelmesek című filmben viselt "New Look" inspirálta, áttetsző, virágos anyagból készült ultranőies ruhája maga a tökély. A csuklóig érő kesztyű és a karimás kalap valóságos vizuális orgazmus.

Forrás: AFP

Keira Knightley - Igazából szerelem (2003)

Formabontó menyasszonyi ruhát viselt az Igazából szerelem modern menyasszonya. Keira Knightley-ra tabudöngető módon olyan ruhát adtak, amelyben látszott a köldökpiercingje is. Bele sem merünk gondolni, hány hasonló ruhát rendeltek a film bemutatója után azok a menyasszonyok, akik mindig is ezt akarták volna, de nem merték bevállalni.

Forrás: AFP

Sarah Jessica Parker - Sex and the City - The Movie (2008)

A Szex és New York készítői nem aprózták el az esküvői jelenetet, amely már akkor elkezdődik, amikor Carrie-t a Vogue megannyi híres tervező menyasszonyi ruhájában lefotóztatja. A különböző stílusú ruhák láttán nincs olyan nő, aki kimaradna a virtuális stipi-stopiból. Az igazi befutó viszont az a Vivienne Westwood ruha, amelyben Carrie-t végül nem veszi el Mr. Big. Külön felhívnánk a figyelmet a kalapra, amelyen nemcsak tollak, hanem egy egész madár csücsül.

Forrás: Northfoto, AFP

Amanda Seyfried - Mamma Mia! (2008)

2008-ban egy másik lagzi is kasszasiker volt. A Mamma Mia! főszereplője, Amanda Seyfried ruhája annyira romantikus, amennyire csak egy ruha lehet. Több áttetsző réteg, semmi merevítés vagy abroncs, fodros alj, szaténszalagból készített öv. Emellé maximum pillekönnyű balerinatopán, leengedett haj és romantikus virágkoszorú illik.

Forrás: AFP

Elizabeth Taylor - Örömapa (1950)

Kevés olyan nő van, aki úgy tud viselni egy ilyen hatalmas, részletgazdag ruhát, mint Elizabeth Taylor! A Helen Rose tervezte szaténruha olyan, mintha két teljesen különböző menyasszonyi ruhát illesztettek volna össze. A csipkegallér, a különleges fátyol és a behúzott gombok csak egy-egy olyan részlet, ami elsőre nem is esik le. Elegáns, tradicionális, klasszikus nagy ruha, kizárólag stílusikonoknak.

Forrás: AFP

Julia Roberts - Oltári nő (1999)

A ruha, amiben Maggie Carpenter végre kimondja az igent, valószínűleg térdre kényszerítené az összes romantikus menyasszonyt. A kellő anyagmennyiség, a finom díszítések és a kicsit pufi, ejtett vállrész a romantikus stílus alappillérei. Emellé még körítés sem kell.

Audrey Hepburn - Funny Face (1957)

Nem lenne lista a lista, ha lehagynánk róla Audrey Hepburn meseszép ruháját, amelyet a Funny Face című zenés filmben viselt. A Hubert de Givenchy tervezte darab egyszerre modern, romantikus, nőies, szűzies, szóval minden, amit egy menyasszonyi ruhának meg kell testesítenie. A baj csak az, hogy kizárólag modellalkatra való.Őrült divatfotósok botrányos képeihttp://www.life.hu/legytrendi/20110420-orult-divatfotosok-botranyos-kepei.html Lakatos Márk átalakít: Sportos kislányból igazi díva lett Mariann!http://www.life.hu/legytrendi/20110419-lakatos-mark-atalakit-3-mariann.html Sebes lábbal pózolt a színésznőhttp://www.life.hu/legytrendi/20110415-sebes-labbal-pozolt-blake-lively.html Régi idők Lady Gagái - 5 divatőrület a múltbólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110415-regi-idok-lady-gagai-5-divatorulet-a-multbol.html Trendi napszemüvegek minden arcformárahttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110413-2011es-napszemuveg-trend-minden-arcformara.html
Audrey HepburnGrace KellyJennifer Lopezmenyasszonyi ruhadivatfilmesküvősztár