fashion week pulóver öltözködés ruhadarab kabát dzseki szín ősz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg mindenki elégszer hallotta akár gyerekkorában, akár később, hogy ha hűvösebbre fordul az idő, érdemes rétegesen öltözködni. Ez az unalomig ismételt jó tanács egészen új értelmet nyer akkor, ha a rétegeket izgalmasan pakolod egymásra, hiszen így akár a legegyszerűbb darabokba is életet lehelsz.

A réteges öltözködés nagyon jó játék, kiélheted a kreativitásodat, ahhoz viszont, hogy az eredmény látványos, izgalmas, de igényes legyen, érdemes betartani pár szabályt. A Life.hu ezeket gyűjtötte össze.

http://lookbook.nu
http://lookbook.nu

1. Gondolkodhatsz mindössze két rétegben is - viselhetsz például az egyberuhán szőrmellényt -, de minél több réteget vállalsz be, annál izgalmasabb a végeredmény.

2. Válassz vékonyabb, légáteresztő anyagokat, hogy ne fülledjen be alájuk a bőröd. Természetesen minél több réteget vettél magadra, annál többtől szabadulhatsz meg úgy, hogy még mindig nem lesz unalmas az összhatás.

3. A fehér, a fekete és a semleges színek, mint a bézs, a szürke mindig jó alapnak bizonyulnak, vagy enyhítik a színek közötti feszültséget.

4. Válogass különböző árnyalatokat ugyanabból a színből, vagy keverj egyszínűt a mintással úgy, hogy a minta színében visszaköszönjön a választott árnyalat.


1. SPFWoman - 9.995 forint, 2. New Yorker - 5.990 forint, 3. Mango - 15.995 forint
4. Tchibo - 8.990 forint, 5. SPFWoman - 17.995 forint, 6. Mango - 9.995 forint, 7. Pull & Bear - 4.595 forint

5. Ugyanazzal a színnel is rétegezhetsz, ilyenkor válassz különböző textúrákat: keverd például a (mű)bőrt a kötöttel, a tweeddel vagy a (mű)selyemmel.

6. A monokróm rétegezésnél kipróbálhatod, milyen az, ha egyetlen élénk színű részletet viszel az összeállításba a gallérral, egy nyaklánccal vagy egy pár cipővel.

7. Mindig viselj övet az összeállításhoz, ez ugyanis nemcsak összefogja a rétegeket, hanem nőiessé teszi az alakodat is.

8. Érdemes magas sarkút viselned ilyenkor, mert a sok réteg szélesíthet kicsit, amit a magas sarkú cipővel vagy csizmával ellensúlyozhatsz.

http://lookbook.nu
http://lookbook.nu

1. SPFWoman - 9.995 forint, 2. H&M - 6.990 forint, 3. Mango - 9.995 forint, 4. Pull & Bear - 3.595 forint
5. Vagabond - 29.990 forint, 6. Tchibo - 3.990 forint, 7. SPFWoman - 17.995 forint

9. Kerüld a túl sok réteget, mindig érezd magad kényelmesen - nemcsak a ruhákban, a bőrödben is.

10. Bár nagyon divatos, ha több különböző mintát keversz egy összeállításon belül, a rétegezésnél bánj finoman ezek párosításával, mert a két trend (mintakeverés és rétegezés) csak nehezen fér meg egymással.

Így viseld a csillogó anyagokathttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-trendkorkep-igy-viseld-a-csillogo-metalfenyu-arany-ezust-anyagokat.htmlTop 3 őszi ruhadarab pasiknakhttp://www.life.hu/legytrendi/20121019-top-3-oszi-ruhadarab-pasiknak.htmlDivatbotrányok: Női modellek méretes hímtaggalhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-divatbotranyok-noi-modellek-meretes-himtaggal-ime-hires-androgun-modellek.htmlŐszi táskakörkép - 3 trend a kifutóról és elérhető áru változataikhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-oszi-taskakorkep-3-trend-a-kifutorol-es-elerheto-aru.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.