frizura haj szépségápolás konty szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felkontyolt haj egyszerre elegáns és szexi, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető. A Life.hu most összegyűjtött néhány hajformázót, amik a konty elkészítésében segítségedre lehetnek, de még különleges kontyravalókat is találtunk.

Már a hatvanas években Audrey Hepburn ikonikussá tette a kontyot, aztán a frizura népszerűségét csak fokozta, amikor a Szex és New York sorozatban Carrie hatalmas konttyal ment barátnője esküvőjére. Bár azt hihetnénk, hogy a konty alapvetően nyári frizura, télen sem szabad megfeledkezni róla. Egy szélfútta kontyot még a sapka sem tud tönkretenni.


1., 2. ASOS 3. Ivana Helsinki 4. Luis Vuitton 5. Sarah Jessica Parker

Sokféleképpen készíthetünk kontyot. Először azt kell eldöntenünk, hogy hova rögzítjük: tehetjük a fejbúbra vagy a tarkónkra is. Aztán választhatunk feszes balerinakontyot, de romantikusan szélfútta verziót is. Míg az elsőhöz jó sok waxra vagy éppen zselére lesz szükségünk, addig a másodiknál egy palack hajlakk jön jól. A feltekert hajzuhatagot fixálhatjuk egyszerűen egy hajgumival vagy hullámcsatokkal is. A hullámcsatoknak akkor is hasznát vesszük, ha csigákat akarunk tekerni. Egy csillogó csat vagy egy mutatós hajpánt csak szebbé teszi a frizurát, de aki szereti az extrém kellékeket, az különleges konytravalókat is választhat.


1. Hajgumi: H&M 490 forint 2. Kontyravaló: ASOS 20,64 euró 3. Hajtű: H&M 490 forint 4. Hajlakk: Pantene 969 forint 5. Kontyravaló: ASOS 16,67 euró 6. Hajzselé: Taft 795 forint 7. Hajpánt: H&M 490 forint 8. Hajhab: Garnier Fructis 880 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.