szemöldök Selena Gomez szemhéjfesték szempilla Paris Hilton Taylor Swift sztárok smink szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A smink a hölgyek egyik legjobb barátja. Társ a bajban, segít a legjobb formánkat hozni, optikailag alakíthatjuk vele arcunkat, vonásainkat. A cél semmiképpen sem egy idegen arc megrajzolása, sokkal inkább a természetes forma megtartása. Kövesd a saját vonalaidat, így maradsz egyedi. Azt azonban jó tudni, meddig húzhatod a vonalat, hogy kifejező legyen a tekinteted. A Life.hu most a kis szeműek segítségére lesz: bemutatjuk a praktikákat, amivel nagyíthatod a szemedet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mit nevezünk kicsi szemnek?

A szem az arc arányaihoz képest kicsi. A szempillatő és a szemöldök közötti terület is kicsi, ezért fontos, hogy a szemöldök megfelelően ápolt és igényes legyen. Szakemberrel szedesd ki, ne otthon hadonássz a csipesszel. Nem attól fog kinyílni a tekinteted, hogy vékonyra szeded a szemöldöködet, hanem a hozzád illő ívtől.

A korrektor is kulcsfontosságú

A másik fontos kellék a szem alatti karikák, sötétebb területek eltüntetésére való korrektor. Ez az arcbőröd árnyalatánál legfeljebb 2 árnyalattal lehet világosabb, különben fehér csík lesz a szemed alatt. Mivel a színe világosabb, ezért kiemel, tehát a szemedre helyezi a hangsúlyt. Ügyes technikával pedig néhány mozdulattal nagyíthatod a szemedet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A belső szemzugba mindig használj világos alapszínt

A belső szemzugba mindig használj világos szemhéjfestéket. Kedvenc árnyalatunk a vanília és az elefántcsontszín, krémes, puha árnyalatok. Enyhén csillogós, de matt változatban is jó. Sokan mondják, hogy minél csillogósabb, annál jobb, ám ebben az esetben a csillámokkal csínján kell bánni. A terméktől függ, de hathat fémesen, az pedig elrontja az összhatást. A fémes, netán fehér festéktől sápadt és rideg lesz a szemed. Az alapszínt akár a szemhéjad közepéig is felteheted.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A legsötétebb a középárnyalat lehet

Amint a fent leírtakkal megvagy, a külső szemzugba satírozz a választott színből, egészen a szemöldökcsontig. Erős kontúrokat ne húzz, inkább csak árnyékold körbe a szemedet. A pillatövedet persze sötétítheted, ez is emeli a tekintetet. Legjobb, ha a szem felétől húzod kifelé a vonalat, nem teljesen végig a szemhéj ívén. Fekete ceruzát csak eldolgozva használj, és hétköznapra maradj inkább a barna ceruzánál. Aki natúr sminkben gondolkodik, annak karamell, fahéj és hasonló árnyalatokat javaslunk. Ha a színes sminket szereted, fesd a színt az egész szemhéjadra, ugyanúgy világosat a belső zugba. Ha a színes ceruza sem idegen tőled, tengerészkék és smaragdzöld a javaslatunk a tavaszi és nyári trendek szerint. A legsötétebb a középárnyalat lehet, tehát bordót és feketét csak kontúrozáshoz használj, a szemhéjad árnyékolására ne. Ha nagyon kevés a hely a pillatő és a szemöldök között, akkor kifelé, húzott formára kell törekedni a festésnél.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az erős spirálozás nyitja a tekintetet

A szempillafestékedet használd bőven, kettő vagy három rétegben is. Egyrészt divat a túlfestett szempilla, valamint az ívelt, felfelé göndörödő pillák is nyitják a tekintetet, hiszen felfelé viszik a hangsúlyt. Használj fekete spirált, de ha kedved tartja, a színeseket is próbáld ki. A vízvonaladba húzott fehér ceruzától a szemed fehérjét optikailag növeled, ezt is érdemes szemnagyító trükként alkalmazni. Ez azonban nem mindenkinek áll jól, valamint a fehér ceruzával óvatosan kell bánni, puhán érintve a bőrödre tedd fel. Ha sokat teszel, úgy nézhetsz ki, mint akinek vízfestékes belül a szeme. A fehér vízvonal akkor él igazán, ha az alsó pillasorod alatt is árnyékolod a szemedet. Ne tartson a belső szemzugig a kontúr, ugyanúgy, ahogy a felső szemhéjon, középről, az íriszed vonalától indítsd kifelé a vonalat vagy a satírt. A sztárok trükkje pedig, hogy a külső szemzugtól kezdve, mintha a vízvonaladat hosszabbítanád meg, az alsó pillasorod ívét tartva, a világos színnel festesz egy vékony vonalat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világában.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A STÍLUSZSARU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.