Készítsd el Danics Dóra sminkjét!

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence -
fashion week X-Faktor szépségápolás Danics Dóra smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is odavoltál Danics Dóra fináléban viselt sminkjéért? Mi csüngtünk a képernyőn, a csillogó szemhéjfesték rabul ejtette a szemünket és a szívünket. Szerencsére könnyű kivitelezni, néhány lépésben te is elkészítheted ezt a káprázatos sminkremeket!

1. Válaszd ki az alapozót!

Készíts magadnak makulátlan bőrt, így fog ez a gyönyörű szemfestés a legjobban érvényesülni. A bőrödet - a téli időszakra tekintettel - gazdagabb textúrájú krémmel ápold, az alapozód legyen közepes fedésű, jól pigmentált. Az alapozót ezúttal utolsó lépésben tedd fel, mivel erős sminknél a lehulló szemhéjfestéket egy mozdulattal és egy nedves törlőkendővel le kell törölni.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

2. Kezdj csillámmal!

A felső szemhéjadat kevés korrektorral tedd egyenletes színűvé, majd az ujjbegyeddel tapogass a mozgó szemhéjra csillámokkal dúsított krémes szemhéjfestéket. Ez a fantasztikus termék önmagában is megállja a helyét, rendkívül hosszantartó, nem gyűrődik egy csíkba, nem kenődik a szem alá, szélsőséges körülmények között is a helyén marad, emiatt tuti befutó. A metálos csillogás igazán passzol az ünnephez - alkalmivá és egyedivé teszi a sminket.

3. Kontúrozz!

Jól kenhető, krémes, ébenfekete szemceruzával kontúrozd körbe a szemedet, ügyelj rá, hogy egészen a pillatőben dolgozz. A vízvonalra, vagyis az alsó belső szemhéjra is tegyél a fekete ceruzából, majd erősen csukd be a szemedet, így a fekete festékből mindenhova fog jutni. Ecsettel satírozd el a ceruzavonalat, ami a szem külső sarka felé lehet vastagabb, ezt sötétszürke porral fixáld. A csillogást óarany glitterrel fokozhatod, ezt az ujjbegyeddel a legegyszerűbb a krémes szemhéjfestékbe tapogatni. A glitter finomra őrölt csillám, annak kifinomultabb verziója.

1. Korrrektor - Isadora, 2. Metallic extra krémes állagú szemhéjfesték - Bobbi Brown, 3. Olajmentes, közepes fedésű alapozó - Catrice, 4. Óarany színű glitter - MAC, 5. Ébenfekete krémes szemceruza - MAC, 6. Szemhéjfesték - Chanel, 7. Szemöldök-tökéletesítő és -formázó gél - Catrice, 8. Vízálló szempillaspirál - Helena Rubinstein, 9. Hosszantartó rúzs - Maybelline

4. Árnyékolj!

Az árnyékolást egy pufi ecsettel és egy szürkésbarna szemhéjfestékkel végezd a szem körül, a mélyítőívben és az alsó pillasor alatt. Körkörös mozdulatokkal a külső szemzug felől haladva kövesd a szemöldökcsontodat az orrod irányába. Dolgozz nagy területen, mintha az egész szemhéjadat beárnyékolnád, természetesen a szemöldök alatti részt hagyd világosra, ezzel nyitottá teszed a szemedet. Nem lesz „paca" hatású, viszont így lehet elérni a füstös hatást.
Mielőtt az alsó pillasort kezdenéd, a szem alá hullott szemhéjfestéket töröld le egy nedves kendővel, majd vidd fel a korrektort és jöhet az árnyékolás a szürkésbarna porral. Akár fél centi vastag is lehet a satír a szem alatt, így lesz igazán igéző a tekinteted. A pillákat befestheted most, vagy az alapozó felvitele után is.

5. Alapozz!

Jöhet az alapozás, a korrektorral a végső simítás az orrnyergen és a nevetőráncban. Ha szükséges, púdert is használj. A szemöldöködet színtelen zselével fixáld, arcodra rózsa árnyalatú, bársonyfényű arcpír kerüljön. Ajkaidat mályva rúzzsal színezd. Amikor a szem ennyire csillogó, a rúzsod legyen matt vagy csak enyhén fényes, de semmiképpen sem csillámokkal dúsított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.