Az arc éke a tökéletes szemöldök - Larion Oscar sminkmester tippjei 2015 tavaszára

Forrás: Thinkstock -
szemöldök smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, milyen is a tökéletes szemöldök idén tavasszal. 

A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktere az arcnak. Éppen ezért nem mindegy, hogyan szeded. Egy nagyon fontos szempont van, mégpedig az arcforma, ami mindenkinél adott. Most megmutatom az arcformáknak megfelelő szemöldök kialakításának fortélyait!

Forrás: Thinkstock

Milyen szemöldök passzol az arcformához?

- Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.
- Hosszúkás archoz egyenesebb ívű szemöldök mutat jól, mert az arc így rövidebbnek tűnik.
- Kerek archoz a magasan ívelt, szögletesebb szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak tűnik.
- Szögletes archoz a vastagabb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza az arcot.
- Szív alakú archoz lágyan ívelt forma előnyös.
- Gyémánt formájú archoz a hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

Így mérd be a szemöldököt!

Először is fontos, hogy az orrcimpával egy vonalban kell lennie a szemöldök kezdetének. Ha kissé benőtt vagy túlnyúlik, szedd ki egy szemöldökcsipesszel!

A szemöldök legmagasabb pontja a szem 2/3-ára esik, ezt az ívet alakítsd ki, ám arra ügyelj, hogy a szemöldököt kívülről befelé haladva csak alul szabad szedni.

A szemöldök végét pontosan meghatározhatod, ha az orrcimpát összekötöd a külső szemzuggal.

A szemöldök színe minden esetben harmonizáljon a hajtő színével! Szemöldöködet élénkítheted, formázhatod szemöldökceruzákkal, matt szemhéjpúderekkel vagy a kifejezetten erre a célra készült szemöldökporokkal, szemöldökspirálokkal.

1. Szemöldökpúder - Bobbi Brown 48 dollár, 2. Szemöldökceruza - AVON 7 font, 3. Szemöldök szett - Essence 2.249 forint, 4. Szemöldökspirál - Maybelline 1.999 forint, 5. Szemöldök gél - MAC 5.700 forint, 6. Szemöldökceruza - Clinique 16.50 dollár

Idén a természetes vastagságú szemöldök a trend. Fontos, hogy az élénkítés különböző eszközeivel alaposan fésüld meg a végén, hogy természetes hatású maradjon. A szemöldökceruzákkal finoman lehet élénkíteni, de a végükön található spirálos kefével száliránynak megfelelően fejezd be a műveletet. A szemöldököt porokkal lehet korrigálni, esetlegesen feltölteni a hézagokat. A szemöldökspirálok új, 3 dimenziós lehetőséget nyújtanak, hisz magát a szemöldökszőrt festik, formázzák meg fantasztikus természetességgel. Van köztük transzparent, azaz áttetsző változat, amik segíthetnek a kósza szálakat egymáshoz tapasztani, így természetes és rendezett lesz a végeredmény.

Forrás: AFP

Lesd el a sztárok trükkjeit!

Igazi szemöldök-etalon Bianca Balti, Gigi Hadid, Adriana Lima, Kendall Jenner, Christy Turlington, Margot Robbie, Rihanna. Ők mindig tökéletesen készítik el a szemöldöküket!

Dús vagy hajszálvékony? Ilyen szemöldök illik hozzád!http://www.life.hu/trend/20140312-vastag-szemoldok-vagy-vekony-szemoldok-larion-oscar-sminkmester-segit-kinek-mi-all-jol.htmlVan, aki szedi, van, aki tetováltatja, de olyan is akad, aki bozontosra hagyja - mi, nők nem kevés időt töltünk szemöldökünk csinosítgatásával. Az utóbbi időben a hajszálvékony, magasra szedett, tetovált helyett a dús számít divatosnak. Mielőtt azonban behódolnál a trendeknek, nem árt tudnod, mi is áll jól neked. Larion Oscar sminkmester segítségével utánajártunk, kihez milyen szemöldök passzol a legjobban. TrendOrigoTanulj tőlük sminkelni! 3 világsztár, akinek a sminkelési stílusa etalonhttp://www.life.hu/trend/20150312-tanulj-toluk-sminkelni-3-vilagsztar-akinek-a-sminkelesi-stilusa-etalon.htmlSminktrendek jönnek és mennek, a világsztárok természetesen mindig elsőként követik az új irányzatokat, ám kevesen hagynak nyomot időtlen sminkjükkel. Íme 3 világsztár, akinek a sminkelési stílusa abszolút etalon – Larion Oscar sminkmester szerint.TrendOrigoÁlomszép smink 40 felett is - Larion Oscar elárulja, mire figyelj odahttp://www.life.hu/trend/20150309-igy-sminkelj-40-felett-larion-oscar-tippjei.htmlHuszonévesen még gyönyörű lehet a smink nélküli arc, ám 40 felett nem árt megtanulni néhány trükköt, amivel szebbé teheted a bőröd. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. Trend--3 sminkeszköz, ami minden neszesszerbe kell 2015 tavaszánhttp://www.life.hu/trend/20150302-3-sminkeszkoz-ami-minden-neszeszerbe-kell-2015-tavaszan.htmlHa egész nap rohansz, és nincs kedved egy sminkcuccokkal teli neszesszert cipelni, akkor szűkítsd le a kört: íme 3 pipere, ami minden női táskába kell idén tavasszal.TrendOrigo3 sminktipp barna szemű istennőknekhttp://www.life.hu/trend/20150220-3-sminktipp-barna-szemu-istennoknek-larion-oscar-tippjei.htmlSzeretnéd minél szebben, látványosabban hangsúlyozni a sminkeddel a barna szemedet, csak nem tudod pontosan, milyen színek állnak jól neked? Kövesd Larion Oscar sminkmester tanácsait!TrendOrigoHuszonéves vagy? Így sminkelj 2015-ben!http://www.life.hu/trend/20150219-huszoneves-vagy-igy-sminkelj-2015-ben-larion-oscar-tippjei.html20 évesen mindent szabad, ha sminkről van szó? Huszonévesen már menő a vörös rúzs, netán ezt érdemes meghagyni az érettebb nőknek? És mi a helyzet az erős szemsminkkel? Larion Oscart faggattuk arról, mit érdemes kipróbálni vagy épp hanyagolni huszonévesen. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.