Lábápolás otthon, fillérekből: készíts el mindent otthon te magad!

manikűr lábápolás pedikűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó dolog kozmetikushoz, fodrászhoz járni, de legalább ennyire élvezetes néha egy csajos estét tartani otthon. Ehhez pedig nem is kell társaság, csak némi szépségápolási holmi és egy jó könyv. Nyáron pedig mi lehetne aktuálisabb, mint egy kellemes, pihentető lábfürdő, egy kis radírozás és egy isteni krém a puha, ápolt talpakért? Otthon is elkészítheted ezeket a finomságokat, mutatjuk is, hogyan!

Isteni lábfürdő, házilag!

Mielőtt elkezded a pedikűrt, a talpak puhítását, jöhet egy 15-20 perces, kellemes lábfürdő. A víz semmiképpen se legyen nagyon forró, inkább kellemesen meleg. Szórhatsz bele 2-3 marék tengeri sót, ez ugyanis regeneráló hatású, visszaállítja a bőr pH-értékét, és gyulladásgátló hatása is van. A lábfürdőbe belefacsarhatsz egy fél citromot, ez remekül hűsít, kiváló gombaölő hatású, és enyhíti a kellemetlen szagokat is.

Ha egész nap ülsz, keveset mozogsz, hullafáradtan érkezel haza, és már csak az alvásra vágysz? Készíts levendulás, pihentető lábfürdőt: adj a meleg vízhez 12-14 csepp levendulaolajat, és pihentesd benne 15 percig a lábadat!

Ha pedig egy kis frissességre vágysz, lógass a meleg vízbe 2 filter borsmentateát, majd adj a vízhez pár csepp olívaolajat. A borsmenta élénkít, felfrissít, az olaj pedig ápolja a bőrt.

Forrás: Thinkstock

Radírozz!

Ha jól kiáztattad a lábadat, jöhet a bőrradírozás! Ezzel eltüntetheted az elhalt hámsejteket, és felpezsdítheted a vérkeringést is. Használj tengeri sós radírt, amit otthon is elkészíthetsz: egy csésze mandula- vagy olívaolajba keverj annyi tengeri sót, hogy elég sűrű legyen az állaga, majd finoman radírozd át a talpakat, különösen a bőrkeményedéses részeket, illetve finoman a lábfejeket. A só fokozza a vérkeringést, és tisztító hatása is van.

Forrás: Thinkstock

Krémezz!

A lábfürdő és a radírozás után jöhet a krémezés. Arra figyelj, hogy ha még lakkozni is szeretnéd a körmödet, akkor csak a talpadat kend be, mert a krémezett körmön nem tapad meg a lakk. Ha azonban teljes ápolást szeretnél, halaszd egy másik napra a lakkozást - este, mielőtt lefekszel, alaposan krémezd be a lábadat, sőt akár egy pamutzoknit is felhúzhatsz. Kipróbálhatod csak a ricinusolajat is! Hetente 1-2 alkalommal alaposan kend be vele a lábadat lefekvés előtt: ápolja a bőrt, erősíti a körmöket, és gombaölő hatása is van. De ápoló lábkrémet te magad is készíthetsz otthon, ehhez szükséged lesz 25 gramm sheavajra, 20 gramm kókuszolajra és a kedvenc illóolajadra. A 3 hozzávalót alaposan turmixold össze annyira, hogy habos legyen. Ha időközben ez nem sikerült, pár percre tedd a hűtőbe, és utána láss neki ismét a keverésnek.

Forrás: Thinkstock
Álomszép lábakhoz trendi pedikűr – ilyenek legyenek a körmeid 2015 nyaránhttp://www.life.hu/trend/20150504-alomszep-labakhoz-trendi-pedikur-ilyen-legyenek-a-kormeid-2015-nyaran.htmlVégre itt van a szandálszezon, ezért nem árt, ha még több figyelmet fordítasz a lábaidra! A rendszeres pedikűrözés mellett maradjon időd a lábkörmeidre is, hiszen nyáron végre lehet bolondozni a színekkel, díszítésekkel, nemcsak a kezeiden. Mutatjuk is, milyen pedikűrt válassz 2015 nyarán.TrendThinkstockKészülődés az álomesküvőre - nézegess képeket Nicky Hilton nagy napjáról!http://www.life.hu/trend/20150712-nicky-hilton-es-james-rothschild-lagzija-sok-foto.htmlPénteken kimondta egymásnak a boldogító igent Nicky Hilton és James Rothschild, azóta pedig elöntötte az internetet sok-sok káprázatos fotó az álompár nagy napjáról. Mutatunk is néhány részletet!Trend--Készítsd el a tökéletes fesztiválsminket - 10 dolog, ami kell a túléléshezhttp://www.life.hu/trend/20150708-keszitsd-el-a-tokeletes-fesztivalsminket-10-dolog-ami-kell-a-tuleleshez.htmlNyakig benne vagyunk a fesztiválszezonban, és ha már tudod, miben indulj bulizni, a következő dolog, amire időt kell szánnod, az a smink. Larion Oscar sminkmester elárulta, mire is lesz szükség a tökéletes fesztiválsmink elkészítéséhez. TrendThinkstockOmbre, kopott színek, dögös árnyalatok - milyen hajszín hódít 2015 nyarán?http://www.life.hu/trend/20150706-hajszinek-2015-nyarara-vadon-zoltan-mesterfodrasz-tippjei.htmlHa még nem unod az ombre tincseket, akkor szerencséd van, idén nyáron ugyanis még mindig hódít ez a festési technika. Vadon Zoltán mesterfodrászt faggattuk arról, milyen színek, árnyalatok stílusosak a meleg hónapokban a hajfestésben.TrendOrigoSzuper sminktrükk júniusra: használd a zafírkéket!http://www.life.hu/trend/20150527-szuper-sminktrukk-juniusra-hasznald-a-zafirkeket-larion-oscar-tippjei.htmlVégre itt a nyár, próbálj ki valami egészen újat, már ami a sminkedet illeti. Larion Oscar sminkmester most mutat egy olyan árnyalatot, ami mesésen passzol szinte az összes szemszínhez, és istenien kombinálható a nyár legütősebb színeivel. TrendThinkstockSminkben a strandon? Erre figyelj!http://www.life.hu/trend/20150612-larion-oscar-sminkmester-elmondja-smink-lehet-e-a-strandon.htmlKéptelen vagy lemondani a sminkelésről a vízparton? Nem indulsz el anélkül, hogy ne tennél fel egy kis púdert, szempillaspirált, szemfestéket? Pedig vannak helyek, ahol szinte tilos a make-up – Larion Oscar sminkmester most elmondja, mire figyelj, ha még a strandon sem tudsz lemondani a vakolatról. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.