Viszlát zsíros, pattanásos bőr! 4+1 tipp és neked lesz a legszebb arcbőröd

Forrás: Thinkstock -
víz citrom zsíros bőr pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több módszer is létezik a zsíros és a pattanásos bőr kezelésére. A Life.hu összegyűjtötte a leginkább bevált praktikákat, amelyek alapanyagai bármelyik háztartásban megtalálhatóak.

1. Természetes ellenszer

A tojásfehérje a zsíros bőr egyik legjobb ellenszere. Előre felkevert tojásfehérjét kenj az arcodra, hagyd rajta tíz percig, majd mosd le. A bőröd gyönyörű lesz tőle.

Forrás: Thinkstock

2. Ne „nyúzd” állandóan

Minél kevesebbet foglalkozol a bőröddel, annál szebb marad. Persze ne ess át a ló túloldalára. A reggeli-esti arctisztítás és krémezés, valamint a heti egyszeri pakolás és bőrradírozás szükséges a bőrnek.

3. Savanyú, de hatásos

A bőröd friss és szép lesz, ha hetente egyszer (félbevágott) citrommal dörzsölöd át. Ugyanezt a módszert megcsinálhatod úgy, hogy a levét vattakorongra csepegteted előtte. A citrom nemcsak a pattanásokat űzi el, hanem az utánuk maradt barnás foltokat is eltünteti.

4. Belülről is tisztulj

Olykor egy tisztítókúra csodákra képes és a bőrnek szintén nagyon jót tesz. Igyál csalánteát: forralj fel vizet, tedd bele a megmosott csalánt, hagyd lefedve és tizenöt perc múlva már kortyolgathatod is. Naponta akár 1,5 litert is megihatsz belőle, a kúrát azonban érdemes pár hétig csinálni. Legjobb, ha kertből szedett csalánt használsz hozzá, de a gyógyszertárakban, növényboltokban szárított és filteres formában is megveheted.

+1 A sokszor emlegetett trükk

Úton-útfélen azt olvasod és hallod, hogy igyál sok vizet? Érdemes így tenned! A víz rengeteg élettani hatásainak egyike a hidratált bőr. Igyál meg 8-10 pohár vizet mindennap és még a karikák is eltűnnek a szemed alól.

Háton, nyakon, fülön, vállon, mellen? Ezt jelzik a pattanások, szerte a testeden http://www.life.hu/drlife/20150513-pattanasok-a-nyakon-a-vallakon-a-haton-de-sokszor-meg-a-mellek-kozott-es-fulon-is.html Bosszantóak és egyben ijesztőek is azok a pattanások, amelyek az arcunkon kívül alakulnak ki. A karunkon, a hátunkon, a fülcimpánkban érezzük, és általában fogalmunk sincs, mire véljük őket. Ebben szeretnénk most segíteni. Dr. Life Thinkstock Hogyan legyek jó nő? A legtutibb fegyver pattanások ellen http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20150310-takacs-nora-a-pattanasokkal-veszi-fel-a-kuzdelmet.html Harcolsz a pattanások ellen? Ne izgulj, itt a legjobb fegyver, ami létezik! Próbáld ki nyugodtan. Hogyan legyek jó nő -- Így csúfították el a pattanások Kate Uptont - fotó http://www.life.hu/trend/20131004-kate-upton-modellt-smink-nelkul-kaptak-lencsevegre-egy-parizsi-edzoterembol.html A gyönyörű modellt és kevésbé szép pattanásait egy párizsi edzőteremből kilépve kapták lencsevégre. Trend Kínlódok a pattanásokkal - Mit tegyek? http://www.life.hu/drlife/20130614-dr-kaszab-csilla-a-lifehu-kozmetologus-szakertoje-a-pattanasokrol-es.html Olvasónk nemcsak az arcán, hanem az egész testén küzd a pattanásokkal. Dr. Kaszab Csilla, a Life.hu bőr-, nemigyógyász és kozmetológus szakorvos szakértője ellátta őt tanácsaival. Nézd meg, mi lehet a megoldás. Dr. Life Már nem pattanásos Cameron Diaz http://www.life.hu/trend/20140102-cameron-diaz-szinesznonek-kitisztult-a-bore-es-mar-nem-pattanasos-miota-nem-eszik-gyorskajakat.html A szőke színésznő felhagyott az egészségtelen gyorskajákkal, és azóta sokkal szebb lett a bőre. Trend A szauna nem, a vitaminok segítenek pattanás ellen http://www.origo.hu/egeszseg/20101115-borproblema-akne-borgyulladas-borgyogyaszat-a-szauna-nem-de-a-vitaminok.html Bár a pattanások leginkább a kamaszokat érintik, a bőrprobléma 20, illetve 30 év felett is jelentkezhet. A becslések szerint minden negyedik 25 és 44 év közötti magyar küzd pattanásokkal. Életmódbeli változtatásokkal tehetünk bőrünk egészségéért. Egészség 2010

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.