Virágok, csíkok, trópusi motívumok - így viseld a mintás holmikat idén nyáron!

Szemes Nóra fashion week stílus minta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádod az egyszínű, letisztult darabokat, nyáron azonban te is elcsábulsz 1-1 mintás ruhától? Jól is teszed, de nem árt tudnod, melyik minta passzol a legjobban a színeidhez. Most mutatunk 4 mintát, amik nagyon népszerűek 2015 nyarán - tanuld meg őket viselni!

Dzsungelminta - színorgia a köbön

Ha nyár, akkor jöhetnek a trópusokat idéző motívumok, ám vedd figyelembe, hogy a dzsungelminta igen feltűnő, hangsúlyos, így akkor működik jól, ha egy viszonylag letisztult szetthez párosítod. ,,Tény, hogy ez a minta most nagyon divatos, de csak ezért nem érdemes ilyen holmikat viselni. Törekedjünk arra, hogy passzoljon a személyiségünkhöz, és az alkalomhoz, ahová viselnénk: egy fesztiválra, nyaralásra szuper egy dzsungelmintás nadrág vagy ruha, de lehet, hogy a munkahelyen nem működik. Ez a minta most trendi, de nemsoká ciki lesz, így felesleges sok pénzt beruházni rá" - vallja Szemes Nóra személyi stylist.

1. Mango 7995 forint, 2. Zara 14 995 forint, 3. Je suis belle, 4. H&M 29 990 forint, 5. Oysho 11 995 forint

Mivel kombináld? Fehérrel, farmerral, letisztult színekkel.

Színtípus, amihez passzol: A tavasz, nyár típusnak remekül áll, az őszhöz pedig nagyon nem illik.

Virágminta - nem csak romantikus lányoknak

Fénykorukat élik a virágmintás holmik, és lassan azok is viselni kezdik őket, akik tavaly még el sem tudták képzelni őket a gardróbjukban. ,,Virágminta és virágminta között óriási különbségek vannak - a viselésük elsősorban azon múlik, ki meri őket bevállalni. Sokan a retrót látják benne, és ódivatúnak vélik őket, a fiatalok azonban imádják ezt a stílust.

Érdemes arra figyelni, hogy a rajzolt minták keveseknek állnak jól. A nagyobb virágmintás holmik a magasabb, akár szélesebb hölgyekhez passzolnak, egy alacsony vagy nagyon vékony nőt viszont összenyomnak. Nem igaz, hogy az erősebb hölgyek nem viselhetik, mindössze meg kell találniuk a megfelelő darabokat. A minta arra is jó, hogy elterelje a figyelmet. És van még egy apró, de fontos dolog, ez pedig az arcforma. A szögletes archoz szögletes minták passzolnak, a lágyabb arcvonásokhoz a lágyabb, kislányosabb minták. Meglepő, de ez is számít" - meséli Nóra.

1. Lancome 23,50 dollár, 2. Mango 3595 forint, 3. Topshop 120 font, 4. Anna Amelie 53 900 forint, 5. H and M 6990 forint

Mivel kombináld? Egyszínű holmikkal, ha azonban nagyon merész vagy, bevállalhatod csíkos, más mintás ruhákkal is, ehhez viszont nagyon kell érteni.

Színtípus, amihez passzol: A virágminta színeitől függ, itt inkább az a fontos, mennyire vagy visszafogott. Viszont azt tartsd szem előtt, hogy az erősebb karakterű nők tudják viselni igazán a nagyon mintás darabokat.

Etnó stílus - bohém hölgyeknek

Már a 70-es években is nagyon népszerűek voltak az etnomintás darabok, most ezek újra hódítanak. Fesztiválokon különösen népszerűek, de a hétköznapokban is simán viselheted őket. Idén nyáron ráadásul nagyon divatosak a horgolt holmik és a rojtos cuccok, ezekhez pedig különösen jól mutat az etnó minta.

1. F and F 4590 forint, 2. Zara 19 995 forint, 3. Twofold Concept, 4. Nemesi Anna Jewellery, 5. Mango 6995 forint, 6. Massimo Dutti 27 995 forint

Mivel kombináld?

Abszolút bőr vagy műbőr cuccokkal: hasított bőrrel, velúrbőrrel. Természetes anyagokkal, statement nyakláncokkal, hímzésekkel, gyöngyökkel. Farmerdzsekivel is istenien mutatnak!

Színtípus, amihez passzol: Az őszhöz áll legközelebb az etnó minta, közülük is a bohémabb, lazább csajokhoz. Azoknak, akik bevállalósak is, és nem érdekli őket mások véleménye.

Örök klasszikus - csíkok, csíkok,csíkok

Ha pedig olyan mintát keresel nyárra, ami biztosan nem csak 2015-ben lesz trendi, maradj a csíkoknál - a matrózstílus nyáron ugyanis újra és újra visszatér. No de milyen csíkos legyen a csíkos? ,,A hosszanti csík jó, mert nyújt, karcsúsít, magasabbnak mutatja a viselőjét. A széltében csíkos holmik nem feltétlenül szélesítenek, inkább azt mondanám, a szabástól, a csíkok vastagságától, a ruha anyagától függ, hogy erősít vagy nem. Ha megvan a megfelelő fazon és anyag, egy erősebb nő is bátran viselhet széltében csíkos holmikat. A nagy mellű hölgyeknek pedig érdemes lágy esésű csíkos holmikat vásárolniuk."

1. NON+, 2. Ray-Ban, 3. Mango 9995 forint, 4. Judit Takács 150 euro, 5. Vans

Mivel kombináld?

Fehérrel trendi, pirossal klasszikus, csíkos a csíkossal pedig nagyon merész!

Színtípus, amihez passzol: Tavasz és nyár típusoknak áll a legjobban a tengerészstílus, az őszhöz azonban egyáltalán nem passzol.

Milyen mintás cuccokat viselsz szívesen

Bronzosító, a nyár sztárja - tanuld meg helyesen használni!http://www.life.hu/trend/20150608-bronzosito-puder-igy-kell-hasznalni-larion-oscar-sminkmester-segit.htmlMikor használjunk bronzosítót, ha nem nyáron? Imádjuk ezt a sminkszert, mert álomszép, napcsókolta bőrt varázsol másodpercek alatt, használni azonban nem is olyan könnyű. Larion Oscar sminkmester most elárulja, mik azok, amikre mindenképp figyelj oda, ha bronzosítóval dolgozol.TrendThinkstockKészítsd el a tökéletes manikűr-pedikűr kombinációt júniusra!http://www.life.hu/trend/20150608-keszitsd-el-a-tokeletes-manikur-pedikur-kombinaciot-juniusra.htmlIsmét itt a nyár, sorra jönnek a programok: egy kerti parti itt, egy esküvő ott, ezért nem árt, ha van a tarsolyunkban egy-egy elegánsabb, de mégis vidám hangulatú manikűr. Mutatjuk is az egyik nyári kedvencünket!TrendOrigoA hónap színe: a citromsárgahttp://www.life.hu/trend/20150409-divat-es-trend-a-honap-szine-a-citromsarga.htmlVágysz egy olyan színre, amiből már csak egy kiegészítő is feldobja a hangulatodat, ráadásul tud nemcsak harsány, de nagyon kellemes, visszafogott lenni, nem utolsósorban pedig idén tavasszal divatos is? Válaszd a citromsárgát és árnyalatait – mutatunk is néhány ötletet, hogyan érdemes kombinálni.TrendOrigoA hónap színe: a fehérhttp://www.life.hu/trend/20150601-a-honap-szine-a-feher.htmlImádjuk az élénk színeket, de nincs nyár fehér nélkül. Keverheted más színekkel, kombinálhatod önmagával, a lényeg, hogy viseld! Felejtsd el a feketét, legalább erre a néhány hónapra, és dobd fel a ruhatáradat néhány szuper fehér holmival!TrendThinkstockPraktikus kiegészítők a strandszezonra http://www.life.hu/trend/20150522-csinos-kiegeszitok-a-strandszezonra.htmlIsteni hétvége elé nézünk, hiszen tombol a nyár! Ha nyaralni indulsz, vagy csak a legközelebbi vízpartod célzod meg, és még nem szerezted be a szükséges kiegészítőket, most itt az idő - mutatjuk is, mire van szükség a fürdőrucin túl!TrendThinkstockRuhadarabok, amiket imádunk a férfiakonhttp://www.life.hu/trend/20150528-divat-es-trend-ruhadarabok-amiket-imadunk-a-ferfiakon.htmlNincs szexibb egy öltönyös pasinál. Vagy mégis? Tényleg vannak olyan ruhadarabok, amik láttán könnyebben elgyengülünk, mintha kopott pólót és deszkás nadrágot visel egy férfi? Nőket kérdeztünk minden korosztályból, szerintük melyek a legszexibb ruhadarabok - a pasikon!TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.