Csókálló ajkak nyárra - 3 színárnyalat, ami mesésen passzol a barna bőrhöz

Forrás: Thinkstock -
csók rúzs smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kánikulában te is próbálod minimalizálni a sminkedet? Jól is teszed, sokszor ugyanis már csak egy csodás ajakrúzs is elég a hódításhoz. Idén pedig szerencsére divat a nagyon élénk szín az ajkakon - Larion Oscar sminkmester meg is mutatja azt a 3 árnyalatot, amely mesésen passzol a nap csókolta bőrhöz, és elárulja, mi kell még az ápolt ajakhoz. 

Radírozz!

Ha érzékien természetes, ártatlanul szexi, szenvedélyesen tüzes ajkakat szeretnél, mindenekelőtt radírozz, legalább hetente egyszer, hiszen csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs. Az ajakradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, megszünteti a kicserepesedést, és érzékien puha, egyenletes felszínt eredményez - olyan lesz, amin már jól mutatnak a színek.

Forrás: Thinkstock

Használj ajakbalzsamot!

Nagyon fontos a mindennapi ajakápolás,

mert ezen a területen nincs faggyúmirigy, pigment, ezért sokkal érzékenyebb mindenre. Érdemes olyan ajakbalzsamot választani, amiben kókuszolaj és fényvédő van. A kókuszolaj nagyon fontos szerepet tölt be a hidratálásban. Ez egy olyan természetes anyag, ami vízmegtartó tulajdonságokkal bír, így nem engedi, hogy az ajak idő előtt kiszáradjon. De a belső vízhiány is okozhat ajakszárazságot, sőt a nyál is.

Nagyon sokféle ajakápoló közül választhatsz; van köztük mentolos, méhviaszalapú, ásványi olajokkal gazdagított, shea vajas és megannyi illatos, ízesített is.

Jöhet a rúzs!

A szezon legizgalmasabb árnyalatai a barack, a korallpiros és a málnaszín. Ezek mindenkinek jól állnak, nagyon szépen mutatnak még az enyhén napbarnított bőrön is!
1. Bourjois, 2. MAC, 3. KIKO 4,90 euró, 4. Rimmel, 5. Catrice, 6. L'Oréal, 7. Chanel 36 dollár, 8. Estée Lauder szett 30 dollár,

Ha végeztél a radírozással és az ápolással, jöhetnek a szájfények és a rúzsok. De választhatsz még ajakfilcet, ajakceruzát is az ajkak kiemelésére. Hogy melyik a legjobb termék? A legfontosabb tudni, hogy

mindenkinek más a személyes kémiája, ezért mindenkire másként hatnak az összetevők.

Minden esetben az ajakrúzst csak az ajkakon szabad kipróbálni, hogy lásd a valódi színt, hogyan mutat rajtad.

Oscar tippje

Vannak olyan típusok, akiknek ajkán minden rúzs felélénkül és pirosas tónusú lesz. Ha te is ilyen vagy, tegyél egy kevés korrektort az ajkakra, majd szépen, vékonyan oszlasd el a felszínén, finoman púderezd le, és erre tedd a kiválasztott ajakrúzst. Nemcsak tartós lesz, hanem megakadályozza, hogy kipirosodjon, és végre a rúzs valódi színét fogod látni.

Melyik a legtartósabb rúzs?

Természetesen vannak tartós, vízálló, hosszan tartó és különböző óraszámmal jelölt lehetőségek is. A puding próbája az evés, meg kell tapasztalnod, melyikben érzed komfortosan magad. Az biztos, hogy a tartós jelzőkkel ellátott termékek enyhén szárítják az ajkakat, ezért is nagyon fontos annak ápolása. Arra pedig különösen figyelj, hogy olyan terméket válassz, amiben fényvédő is van!

A matt rúzsok köztudottan tartósabbak fényes társaiknál, ezért ennél az opciónál is fontos a körültekintő hidratálás. Színtől függetlenül tartósabb lehet a rúzs, ha kontúrceruzával megrajzolod a kívánt formát, majd az ajak egészére satírozod a színt. Ezután töltsd fel az ajkadat a ceruza színével harmonizáló árnyalatú ajakrúzzsal.

Léteznek ajakfixálók, de ugyanolyan hatást váltanak ki pár óra alatt, mint a tartós szájfények vagy rúzsok. Lehet enni, inni, csókolózni, nem hagynak nyomot. Az idő múlásával összehúzza az ajkakat, textúrája berepedezik, és darabokban jön le, ennek a "stabilitásnak" ára van, az ajak kiszárad az alkoholtartalom miatt. Ha ezt a módszert választod, gazdagon hidratáld ajkaidat előtte és utána.

Oscar tippje

Van egy sokkal lágyabb megoldás, mégpedig ha kedvenc tartós vagy matt rúzsodat az ujjbegyeddel belemasszírozod az ajkadba. Ha stabilabb és kíméletesebb megoldásra vágysz, akkor az első réteg felvitele után itasd le egy papír zsebkendővel az ajkadat, majd tegyél rá egy vékony réteg zsepit, egy ecset segítségével púderezd le az ajkadat a zsebkendőn keresztül, aztán tegyél fel még egy réteg rúzst, és kész is vagy!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.