Újra kifutón a Down-szindrómás modell, Madeline Stuart

Forrás: Instagram / Madeline Stuart -
Madeline Stuart Divathét Ausztrália New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18 éves, down-szindrómás lány minden vágya az volt, hogy modell legyen. Korábban egy fitnesz-ruházat modelljeként tűnt fel, ezúttal pedig a New York-i divathéten lép kifutóra. 

Madeline mindent megtett célja elérésre érdekében: 18 kilótól szabadult meg. Úgy tűnik, hogy a sok erőfeszítés meghozta a gyümölcsét, és most a lány minden álma valóra válhat: végigsétálhat a világ egyik leghíresebb divatbemutatójának kifutóján. Ezzel a második Down-szindrómás ember lesz, aki valaha modellként szerepelt a rangos divateseményen. Az első Jamie Brewer aktivista és színésznő volt, aki idén februárban Carrie Hammer divatshow-ján mutatta be a tervező egyik kreációját.

Madeline Stuart Forrás: Instagram / Madeline Stuart

Mi is az a down-szindróma?

Egy súlyos genetikai rendellenességről beszélünk, ami a 21. kromoszóma hibás osztódásának következtében jön létre. A rendellenesség többnyire nem öröklődik, de kialakulásában meghatározó a szülők életkora: a Down-szindrómás baba születésének esélye drámaian megnő az anyukák 40. és az apukák 50. életéve körül. A modern technikák, kromoszóma-vizsgálatok és ultrahangos eljárások segítségével ma már nagy biztonsággal kiszűrhető a születendő gyermek esetleges genetikai rendellenessége. Tény azonban, hogy az utóbbi időben nagymértékű nyitottság tapasztalható a szülők részéről: pozitív diagnózis vagy magas kockázati tényezők tudatában is egyre többen vállalják a Down-szindrómás babákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.