Pluszkilókkal is lehetsz bomba csinos! 4 szett plus size csajoknak téli napokra

Forrás: AFP -
fashion week plus size modell öltözködés plus size
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több ruhamárka gondol azokra a nőkre, akik nem konfekcióméretet hordanak, ennek ellenére csinosan, stílusosan, és persze divatosan szeretnének öltözni. Az ünnepek közeledtével összeállítottunk 4 szettet plus size csajoknak, és egy stílustanácsadót is megkérdeztünk arról, kinek mit érdemes hangsúlyoznia.

A divatszakmában a plus size a 40-42-es méretű lányokat jelenti, a hétköznapokban inkább e fölött beszélünk nagy méretekről. Szemes Nóra személyi stylist szerint nagyon fontos tudni, hogy más áll jól egy 180, mint egy 160 centis nőnek: alapvetően figyelni kell az arányokra, a testalkatra. „Az oversize holmik például akármennyire is divatosak, egy 170 centi alatti plus size nőn nem mutatnak jól, mert máshogy oszlanak el az anyagok. Érdemes szélesebb alkatnál a csípőről elvinni a figyelmet, és nem olyan ruhát viselni, ami mondjuk csípőnél ér véget, mert az szélesít. Emellett a ruha anyaga is nagyon lényeges: a nagyobb méretekben már érdemes vastagabb, jól tartó anyagokat választani, és kerülni azokat a vékony holmikat, amik minden grammot kiadnak."

Forrás: lookbook.nu

Öltözz a testalkatod szerint!

Homokóraalkat

Te is ide tartozol, ha a vállad és a csípőd szélessége hasonló, a derekad vékony, a felsőtested pedig körülbelül egy mérettel nagyobb, mint az alsótested.

Érdemes testhezálló egyberuhát viselned,

ami kiadja szép, nőies alakodat, arra azonban figyelj, hogy a ruha anyaga kellően vastag legyen!

1. Swarovski 32.900 forint 2. Asos 65 font 3. Lancome 30.50 dollár 4. Dorka Petrity 25.490 forint 5. Lasoczky CCC 16.500 forint

Körtealkat

Neked is körtealkatod van, ha az alsótested szélesebb, mint a felsőtested, a kettő között 2-3 méretnyi különbség is simán lehet, a derekad szépen látható.

Bátran hangsúlyozd formás alakodat egy ceruzaszoknyával,

arra azonban figyelj, hogy a felsőd lehetőleg kerek nyakú legyen. Bátran válassz magasan záródó felsőket, akár garbókat, amiknek a vállán még díszítés is van. A blézerek közül mindenképp a rövid és karcsúsított fazonokat válaszd, hanyagold a boyfriend stílusú holmikat!

1. H&M 9990 forint 2. Mango 9995 forint 3. H&M szoknya 8990 forint 4. Buffalo 99.90 euro 5. F&F 6900 forint

Almaalkat

Ha a felsőtested, a vállad szélesebb, mint az alsótested, a derekad azonban alig kivehető, akkor az almaalkatúak táborába tartozol.

Nagyon előnyös számodra a szűk nadrág,

mondjuk egy skinny farmer, kardigán és bokacsizma kombó, a felsőd azonban lehetőleg V-kivágású legyen!

1. New Look 24.99 font 2. H&M 2890 forint 3. H&M 9490 forint 4. F&F 4090 forint 5. Zara 9995 forint

Téglalapalkat

Nálad a váll és a derék, csípő aránya nagyjából azonos, egyik testrészed sem hangsúlyosabb, mint a másik, a sziluetted egyenes.

A tunikákat neked találták ki,

amiket bátran kombinálhatsz leggingsszel. Arra azonban ügyelj, hogy irányítsd középre a figyelmet, válassz olyan felsőt, amin mondjuk a két mell között fut egy csík, akár egy selyembetét. Ha nagy nyakláncot választasz, kerüld például a többsoros gyöngyöket, helyettük olyan hosszú ékszert válassz, ami középen egy pontban ér össze.

1. Promode 22.47 euro 2. Vagabond 180 euro 3. ENIHORN 4. Calzedonia 5. Mango 3995 forint
/1502/Sz_ps201521213142

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.