Ha január, akkor leárazás - 3 alapdarab, amit ilyenkor érdemes beszerezned!

2016.01.03. 17:32

Karácsony után az üzletek nagy részében megjelentek azok a bizonyos méretes feliratok, melyekre a megrögzött vásárlásmániások egész évben várnak. Ilyenkor vitathatatlan, hogy nagy a csábítás, ám ha nem akarod teljesen lenullázni magad január közepére, érdemes megfogadnod egy szakértő tanácsait!

Ha egy éve ilyenkor olvastad a "10 dolog, amit megtanultam a leárazásokról" című írásunkat, akkor vásárlás előtt érdemes ezt újra megtenned, hogy még véletlenül se fuss bele a klasszikus hibákba. Nem azt mondjuk, hogy ne vásárolj, sőt: Szemes Nóra személyi stylistot kértük meg, árulja el, mi legyen az a 3 holmi, amit ilyenkor - ha tehetjük - mindenképp érdemes lenne beszerezni.

Az időtálló darab: egy jó bőrcsizma

Cipőt venni nem olcsó mulatság, különösen akkor, ha minőségi, bőrből készült holmit szeretnél. Egy jó bőrcsizmáért pedig az üzletek nagy részében a fizetésed egy komoly részét otthagyhatod, ám ha a leárazásokra időzíted a csizmavásárlást, jelentős összegeket spórolhatsz. „Ez az a ruhadarab, amit ilyenkor abszolút érdemes megvenni, hiszen eleve drága holmiról van szó, és ha 30-50 százalékkal leárazzák, nagyobb összeget lehet spórolni. Én mindenképp valami klasszikus, bőrből készült fazonra szavazok, mondjuk egy barna lovaglócsizmára, amit évek múlva is simán viselhetsz, és biztosan nem megy ki a divatból. Persze akinek vádligondjai vannak, vásárolhat bokacsizmát is, a lényeg, hogy minőségi darabot válassz.”

1. Bata 84.99 euró 2. Aldo 60 font 3. Massimo Dutti 34 995 forint 4. Timberland 169.99 dollár 5. Pepe Jeans 84 font 6. Zara 22 995 forint

Télen-nyáron viselheted: egy klasszikus blézer

„Én szinte minden évszakban hordok blézert, mert egy nagyon hasznos, klasszikus ruhadarab, és ha ebből is egy jobb minőséget szeretnél, akkor bizony ilyenkor spórolhatsz vele, nem is keveset. Persze lehet divatozni, de ebből is jó, ha van egy-két örök darabod: ez legyen karcsúsított, az alakodhoz legjobban passzoló hosszal, de lehetőleg érjen a csípőcsontig. Szűkített legyen, és ne oversize, 1-2 gombos, V-kivágású - az előbbiek az alkattípusok 90%-ának jól állnak. Színben is érdemes valami klasszikusra, mondjuk sötétkékre vagy vajszínűre, krémszínűre voksolni, de egy pirosat vagy egy szürkét is viselhetsz egész évben.”

1. Reserved 2. H&M 4890 forint 3. Mango 10 995 forint 4. Zara 9995 forint 5. Gap 82.99 dollár 6. Massimo Dutti 14 995 forint

Tavasszal imádni fogod: egy krémszínű blúz

Nóra harmadiknak azonnal a blúzt választja; ha kifejezetten tavaszra vásárolsz, akkor voksolj egy rövid ujjú vagy ujjatlan, nem gombos darabra. Fontos, hogy kellemes, puha legyen az anyaga, a színe pedig krémszínű, bézs vagy törtfehér. Ez is egy nagyon jól kihasználható ruhadarab, nem fogod megbánni, ha beszerzel belőle legalább egyet. Egy statement nyaklánccal a legegyszerűbb blúzt is nagyon feldobhatod - az ékszerek is le vannak ilyenkor árazva, így akár érdemes a blúzhoz már egy szép nyakéket is választani!"

1. Use Unused 23.750 forint 2. Mango 3495 forint 3. Zara 4495 forint 4. Gap 31.99 dollár 5. Promod 14.95 euró 6. H&M 4090 forint 7. Mango 5595 forint

 

 

vásárlásöltözködésruhaleárazásalapdarab