szépségápolás smink bál arc Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már megkezdődött az idei báli szezon, így ha te is hivatalos vagy egy-egy jeles eseményre, akkor érdemes kicsit tájékozódnod a legújabb trendekről. A ruha mellett a smink is egy nagyon fontos kérdés: Larion Oscart faggattuk arról, hogyan is készül a tökéletes báli smink 2016-ban. 

A jeles alkalomra mindenki tökéletes megjelenést szeretne. Ha nagy a tét, különleges események alkalmával érdemes szakemberekkel elkészíttetni a sminket, frizurát.

Legyél te az est fénypontja a szezon legizgalmasabb színeivel!

Forrás: Thinkstock

Ha nincs mód a hosszas előkészületekre, és nem tudsz szakemberhez fordulni, mindenképp előre készítsd fel a bőrödet, hogy üdítő jelenség legyél aznap este.

Az alapos arctisztítás után kényeztesd a bőrödet arcpakolásokkal, finom krémekkel.

Majd jöhet a bőrtökéletesítő face primer. A báziskrém feltölti a szabad szemmel alig látható egyenetlenségeket, ezzel tökéletes alapot biztosít az alapozónak.

Fényvisszaverő korrektorral világosítsd ki a szem alatti területet, majd alaposan dolgozd össze a textúrákat, végül porpúderrel fixáld le.

Érdemes figyelembe venni a választott alkalmi ruha színét, és ha szeretnéd, a sminkedbe is csempészd bele a ruha árnyalatát, esetleg textúráját.

Ha a ruha fényes, vagy vannak kiemelt részei, akkor ez esetben a szemsminkedhez használj egy kevés fémes szemhéjpúdert, de ellensúlyozd matt színnel, így tökéletes egyensúlyban lesz a tekinteted a ruháddal.

A másik szempont, ami alapján folytasd a sminkelést, hogy hová szeretnéd tenni a hangsúlyt.

Szemhangsúlyos sminknél

válaszd a szezon új árnyalatait: a lilásszürkét, a jegeskávét vagy a kéket. A tetszőlegesen választott színnel készíts egy füstös hatású szemet, majd mélyítsd egy kis feketével a szempillatövet. Szempilláidat csomómentesen dúsítsd fekete szempillaspirállal. Szemöldöködet formázd meg és élénkítsd színét a hajtöved színéhez, de ügyelj rá, hogy a természetes hatás érdekében fésüld ki a felesleget. Ehhez a három új, trendi színhez jól passzolnak a barack különböző árnyalatai mind az arcpirosító, mind az ajakrúzs tekintetében.

Taylor Swift Forrás: AFP, Northfoto

Ha ajakhangsúlyos sminket készítesz,

mindenképp próbáld ki a szezon legizgalmasabb fiestapiros árnyalatát. Sokkal visszafogottabb, mint a klasszikus piros, általa kifinomultan szenvedélyes lesz a megjelenésed. A tartós hatás érdekében, hogy fesztelenül élvezd az estét, használj lip primert, azaz ajakbáziskrémet. Ezután a harmonizáló színű ajakkontúr-ceruzával rajzold meg a kívánt formát, és satírozd ajkad egészére a ceruzát. Sokkal tartósabb lesz majd rajta az ajakrúzs! Töltsd fel ajkaidat az érzéki fiestapiros árnyalatú ajakrúzzsal.

Forrás: Thinkstock

De ha nagyon trendi szeretnél lenni, akkor ezt az árnyalatú ajakrúzst próbáld ki matt változatban. A matt rúzs előnye, hogy extrán pigmentált, és sokkal tartósabb, mint a hidratáló tulajdonságú társai.

Erre figyelj!

Ajakhangsúlyos sminknél highlighttal emeld ki a szemzugot, a szemöldökcsontot és az arccsontot. Készíts egy kifelé vastagodó cicás tusvonalat, szempilláidat fent duplán fesd ki hozzá. Orcáidat barackos árnyalatú arcpirosítóval élénkítsd.

Ragyogj ki a tömegből csillámok nélkül a szezon legizgalmasabb színeivel!

5 sminktrükk, amit mindenképp próbálj ki 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20160113-larion-oscar-tippjei-5-sminktrukk-amit-mindenkepp-probalj-ki-2016-ban.htmlÚgy döntöttél, idén jobban odafigyelsz a sminkedre, és szeretnéd színesíteni a palettát? Szívesen kipróbálnál új dolgokat a sminkelésben? Larion Oscar megmutatja, mi az az 5 trükk, amiket érdemes lesz idén megtanulnod! TrendThinkstockÜde arcok és sminkkatasztrófák a Golden Globe-gálánhttp://www.life.hu/trend/20160106-sminkmustra-a-2016-os-golden-globe-galan.html A Golden Globe-díjátadó a második legfontosabb filmünnep Hollywoodban, emellett persze a pazar ruhaköltemények és a gyönyörű sminkek parádéja. Nézzük, hogyan vizsgáztak idén kedvenc színésznőink a sminkek terén. TrendAFPBakizás a köbön - A legrémesebb sztársminkek 2015-benhttp://www.life.hu/trend/20151209-a-legrosszabb-sztarsminkek-2015-ben-larion-oscar-szerint.htmlAz egy dolog, hogy nekünk néha-néha félrecsúszik a tusvonal, vagy kicsit több pirosító kerül fel a kelleténél, de más dolog, amikor a sztárok hibáznak jelentős vörös szőnyeges eseményeken. 2015 sem múlhatott el elpuskázott celebsminkek nélkül - Larion Oscar szerint a következő szépségek hibáztak csak igazán! TrendAFPArckrémek téli smink alá - Segítünk választani!http://www.life.hu/trend/20151123-arckremek-a-smink-ala-ahogy-huvosebb-az-ido-szarazabb-a-bor-miket-valasszunk-a-tel-elott.htmlTélen is ugyanazt a krémet használod a smink alá, mint a nyári hónapokban? A mínuszok beköszöntével érdemes lenne más termékeket is kipróbálnod. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, mi alapján válasszuk ki a tökéletes téli arckrémet. Trend--Csábíts sötét ajkakkal ősz végén, de tartsd be a fő sminkszabályokat!http://www.life.hu/trend/20151101-sotet-ajkak-osz-vegere-larion-oscar-tippjei.htmlAz idei őszi–téli szezonban nagyon divatosak a sötét rúzsok, ám ezekkel kifejezetten óvatosan kell bánni! Larion Oscar sminkmester elárulja az alapszabályokat! Trend--Éljen a romantikus stílus!http://www.life.hu/trend/20151101-szuper-sminktrukk-novemberre-larion-oscar-ttrukkjei.htmlNincs jobb, mint feldobni a borongós, ködös napokat egy álomgyönyörű sminkkel. Tombol a romantikus stílus - Larion Oscar sminkmester megmutatja novemberi nagy kedvencét! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.