fashion week tinédzser divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékszel még a kreppelt hajra, a trapéznacikra, a holdjáró cipőkre, meg a nyakra cuppanó nyakláncra? Nos, pattanjunk fel a nosztalgiabuszra, és irány a '90-es évek!

A kilencvenes évek ikonikus frizurái, ruhadarabjai visszatérnek, de ne aggódj, csak egy cikk erejéig. Hiába voltak régen "menő darabok", mára már legszívesebben kitörölnénk az emlékezetünkből, na meg persze a fotóalbumunkból is! Ám ez nem lehetséges, szóval emlékezzünk inkább kacagva az elmúlt időkre!

Két hintázó tincs az arcunk előtt

Úgy ingázott az a két kis vékonyka tincs a szemünk előtt, mintha ingaórák lennénk. Persze néha nem is láttunk tőlük, volt, hogy idegesítően hozzáért a bőrünkhöz, de nem is ez volt a lényeg hanem, hogy nagyon menőnek éreztük magunkat velük.

A kép illusztráció Forrás: Touchstone Pictures

A melírozott haj

Minél több és feltűnő melírcsík szántotta végig frizuránkat, annál királyabbak voltunk. Nem véletlen a múlt idő, bár valószínűleg az ombre hajra is így tekintünk majd vissza egyszer.

A kép illusztráció Forrás: RCA

A trapéznadrág

Bár ezek a kecses darabok manapság próbálkoznak a visszatéréssel, de legyünk őszinték: visszasírjuk őket? Az egykor igazán vagánynak számító darabok a földig értek, emiatt elrongyolódtak, viszont volt egy pár elegáns darab, mint, ahogy manapság is: a szekrényünk legmélyén.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A hasvillantós top

Bár kamaszkorunkban még vagány volt, de manapság már inkább közönséges. Ráadásul régen megspékelték a vállkidobós fazonokkal is. Felejtsük is el, nagyon gáz!

Nikki és Paris Hilton is kamaszkorunk gyöngyszemei közé tartozott Forrás: AFP/Don Emmert

A ragadós, csillámos szájfények

Egy pillanatra összetapadó, sokszor illatos ajkak, a ragadós trutyiból kiszabaduló csillámok, amik szabadon jártak-keltek szánk környékén, szerencsétlenebb esetben pedig a fogainkon landoltak... És a puszikat is inkább, ahhoz tudnánk hasonlítani, mikor egy algaevő harcsa az akvárium falára tapad, a szájlenyomatunk pedig a másik arcára. Hiába, vannak olyan emlékek, amik nem szépülnek meg az idő múlásával sem...

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.