Tudd meg, mi kell a bőrödnek! Így ápold reggel és este

reggel szépségápolás Este arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napi arcápolási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig friss és üde legyen a bőrünk. De mikor és milyen termékeket kell használni? Larion Oscar sminkmester elárulja!

Az üde, friss bőr titka reggel:

  • A reggeli arctisztítást kezdd hideg vízzel, ami még felébredni is segít. A bőr hajszálerei összehúzódnak a hideg hatására, és máris üdébb a bőröd. Kerüld a szappant, mert szárítja a bőrt, helyette használj a bőrtípusodnak megfelelő arctonikot: ezzel mosd át az arcod a feszesebb, frissebb kinézetért.
Forrás: Dreamstime
  • Ha duzzadt reggel a szemkörnyéked, akkor használj hideg szemzselés maszkot, amit előző este tegyél be a hűtőbe. Amíg elfogyasztod a reggelidet, meg is szünteti a szemkörnyéki duzzanatot.
  • Ha reggelente karikás a szemed, használj kifejezetten erre a célra kifejlesztett, fényvisszaverő pigmentekben gazdag halványító krémet, aminek használatától világosabbnak tűnik a szem alatti terület.
  • A reggeli rutinhoz körültekintően válassz antioxidánsokban gazdag, hialuronsavas, glicerines, kókuszolajos vagy C-vitaminos, könnyű textúrájú krémet, mert megtartják a nedvességet a bőr szerkezetben, így egész nap ragyogóan szép lesz a bőröd.
  • Végezetül ajkad természetes ragyogását, ápoltságát fokozd kedvenc ajakápolóddal.

Körültekintő regenerálódás este:

  • A nap végén is fontos az alapos arctisztítás a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal. Kezdjük az arctejjel! Érdemes nedves vattakorongra tenni egy keveset, és körkörös mozdulatokkal eltávolítani a szennyeződéseket vagy sminket.
  • Ezt követően tonizáljunk. A tonik eltávolítja a tejmaradványokat és a szennyeződések utolsó "morzsáit" is, valamint bezárja a pórusokat, és visszaállítja a bőr a PH értékét. Ezt a két lépést helyettesítheted az új generációs micellás vizekkel, amik dörzsölés nélkül, kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket a bőrödről.
Forrás: Dreamstime
  • Ezután kényeztessük szemkörnyékünket. A szemkörnyékápoló krémet az ujjbegyünkkel, finom paskoló mozdulatokkal vigyük fel a szem érzékeny területeire.
  • Majd jöhet a regeneráló éjszakai krém. Bőrünk sejtmegújító, méregtelenítő folyamatai az éjszakai kozmetikumokkal a leghatásosabbak. Érdemes este a dekoltázsodra is nagyobb hangsúlyt helyezni, valamint a kéz ápolására is.
  • Hetente hámlasszunk vagy radírozzunk is esténként! Távolítsuk el az elhalt hámsejteket a testünkről, arcunkról, ajkunkról kíméletes radírokkal, így megújítjuk a bőr felső rétegét, hogy a szérumok, eszenciák, krémek sokkal látványosabban fejtsék ki hatásukat, hogy bőrünk rugalmasságát, ellenálló képességét fokozzuk. A szép bőr megtartása, elérése nem lehetetlen, csak körültekintő napi, rendszeres kényeztetésen múlik.

Marilyn Monroe így csinálta – Szépségtrükkök Hollywood aranykorából

Greta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – csak néhány név a legnagyobb dívák közül, akik Hollywood aranykorában éltek. Szépségük titkait annak idején hét lakat alatt őrizték. Rejtélyes világukba most Larion Oscar ad betekintést!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.