Az eltorzult celeblábak tanulságai: avagy így vigyázz a lábadra

láb2016 torzulás cipő celeb láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vörös szőnyeges eseményeken látjuk, milyenre deformálódtak a celebek lábai. Az állandó magassarkúzás, a hatalmas sarkak, a kényelmetlen hegyes orrok megteszik a hatásukat.

Tökéletes példa a kalapácsujjakra és az egyéb deformitásokra Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell és Victoria Beckham lába.

Sarah Jessica Parker Forrás: AFP

A legnagyobb hibát természetesen a magas sarkúval követik el, ami megbontja a statikai egyensúlyt, és egészen máshogy oszlik el a test súlya a talpon, mint ahogyan kellene.

Naomi Campbell Forrás: AFP

Ezzel tényleg nagyon vigyázni kell, habár a kezdeti szakaszban még különböző tornákkal korrigálni lehet, később már nem lehet tenni ellene.

Victoria Beckham Forrás: AFP

Így vigyázz a lábadra:

  • Ne hordj mindig magas sarkút!

Sokan például a munkájuk miatt nem tudják elkerülni a magas sarkú használatát, de akkor is érdemes néhány apróságot megfogadni. A magas sarkú ne mindig tűsarkú és hegyes orrú legyen. Válassz más fazonokat is, kerekebb orrút, és esetleg platformosat, ami kevesebb súlyt rak a talppárnára. Ha van rá lehetőséged, hordj magadnál laposabb cipőt, és amikor tudod, cseréld le rá a magasat.

  • Használj talpbetétet!

Ha komoly a probléma, érdemes ortopéd orvost felkeresni, ő ugyanis vényre is tud felírni különböző talpbetéteket, amivel korrigálni lehet egyes deformitásokat. De a komfortra kihegyezett betéteket is érdemes kipróbálni a lábfájósoknak.

  • Egy kis extra kényeztetésre is szükség van

A lábunk az egész testünk tartásáért felel. Ráadásul néha kényelmetlen cipőkbe szorítjuk őket össze, vagy órákig szenvedünk a talp fájdalmai miatt. Éppen ezért nem árt néha egy kis extra törődés! Olvasd el háromlépéses, bőrpuhításból, radírozásból és hidratálásból álló kényeztető tippjeinket.

Támogatott tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.