fashion week szemöldök szépség sokkoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is hinnéd, mi mindent lehet csinálni egy szemöldökkel. Az emberi kreativitás és persze az őrültség viszont nem ismer határokat, így a lehető legfurcsább szemöldöktrendek láttak már napvilágot. Mutatjuk is őket!

A szemöldökparóka

A mai szemöldöktrendek a természetes vastagságot részesítik előnyben, nem is csoda, hogy Cara Delevingne lett az új szépségideál. Az övéhez hasonló természetesen dús szemöldököt próbálja rekonstruálni a szemöldökparóka. A maszkmesterek egyébként filmekben már régóta alkalmazzák a műszempilla elvén működő szemöldökragasztást, de azt nem gondoltuk volna, hogy a szépségiparba is betör.

#sold

Hung Vanngo (@hungvanngo) által megosztott bejegyzés,

A sárkánytüskék

Kétségtelenül precíz munkát igényel, csak abban nem vagyunk biztosan, hogy érdemes időt szánni rá, hogy ezt a nagyon különc szemöldökformát elkészítsük: a tüskés kialakítás leginkább a sárkányok hátán futó pikkelysorra hasonlít. Egyébként az Instagramon Harlibi néven futó sminkes lány volt az, aki kitalálta ezt a technikát, és nem kevesebb, mint 6000 ember lájkolta is a fotóját.

Forrás: Instagram/harlibi

Elcsúfított arcok, vagyis a legdurvább szemöldökkatasztrófák

A szemöldök az egész arcunk karakterét meghatározza, így egyáltalán nem mindegy, hogyan alakítjuk ki a formáját, illetve hogyan festjük és ápoljuk. Sokan éppen a szemöldökük extrém kialakításával akarnak kitűnni, ami enyhén szólva egyáltalán nem jó ötlet. A fotókért kattints ide!

A középen elválasztott

A középen elválasztott szemöldöktrendet, ami leginkább egy madártollra emlékeztet, szintén egy sminkes lány, Stella Sironen találta ki. A fotót ezrek osztották meg, ennek ellenére a street style trendekben még nem láttuk visszaköszönni a vazelinnal kialakított szemöldökformát.

Forrás: Instagram/stella.s.makeup

A piercinges

A 90-es évek punklázadását idézi a szemöldökön végigvezetett piercingsor. Néhány éve a New York-i divathéten, egészen pontosan egy Rodarte bemutatón sminkelték így a modelleket, de úgy látszik, ez a trend sem lett kelendő, legalábbis a kifutóknál nem jutott tovább.

Forrás: AFP

A szivárványos

Előbbivel szemben ez az utca embere által megálmodott szemöldöktrend, ami a fesztiválszezonok nagy kedvence lehet. Az unikornisőrület egyébként is minden eddiginél erősebb most, szóval minden szivárványos trend elképesztően terjed manapság. A lila, piros, sárga és zöld festékek felhasználásával készült szemöldöktrendet a bevállalós partiarcoknak ajánljuk.

Forrás: Instagram/h0les_eyewear

Kecskeszőrrel kipótolt szemöldök? Igen, volt, amikor ez volt a trend!


Tudtad, hogy volt idő, amikor kecskeszőrrel pótolták a szemöldököt? Vagy észrevetted már, hogy Mona Lisának egyáltalán nincs is szemöldöke? Íme, a történelem öt talán leglátványosabb, legmeghökkentőbb szemöldöktrendje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.