arcbőr szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes arcbőrt elérni nem lehetetlen, csupán napi szintű odafigyelést, gondoskodást igényel. Hosszú távú befektetés, és érdemes minél korábban elkezdeni!

1. Tudom, elcsépelten hangzik, de a kialvatlanság, a stressz nyomot hagynak bőrünkön. Törekedj rá, hogy kiegyensúlyozott maradj, és igen, szükséges a pihentető nyolc óra alvás ahhoz, hogy bőröd kipihent, feszes és szép maradjon.

Pihend ki magad, bőrödnek is jót tesz a napi 8 óra alvás Forrás: Giphy

2. A külső-belső vízháztartás szinten tartása elengedhetetlen a feszes, egészséges kinézetű bőrképhez. Ezért fordíts energiát rá, hogy a bőrtípusodnak, korosztályodnak megfelelő kozmetikumokat használd, és igyál naponta 2-3 liter minőségi folyadékot!

3. Fontos a körültekintő táplálkozás is ahhoz, hogy bőröd szerkezete javuljon vagy megőrizd kislányos feszességét, szépségét. Kerüld a tejtermékeket, a túl zsíros, fűszeres ételeket, a mű dolgokat. Fogyassz vitamindús, energetizáló ételeket.

4. Kozmetikumaid összetételére figyelj: antioxidánsokban és tápláló hatóanyagokban gazdag legyen. A drogériák kínálatában sokféle krémet, szérumot, fluidot, esszenciális arcolajat, arcpermetet találsz, így kiválaszthatod a bőrtípusodhoz a legmegfelelőbbet. Mindig használj külön arcra való fényvédőt.

Válassz antioxidánsokban és tápláló hatóanyagokban gazdag arckrémet Forrás: Shutterstock

5. Heti rendszerességgel radírozd le bőrödet ultrafinom szemcséjű arcradírral. Így kíméletesen távolítod el az elhalt hámsejteket. Bőröd meghálálja, fellélegzik, és sokkal hatékonyabbak lesznek az alkalmazott kozmetikumok.

6. Ha mód van rá, naponta többször moss arcot és ügyelj rá, hogy napközben minél kevesebbszer érintsd meg. Érdemes frissítő arcpermetekkel kényeztetni napközben a bőrödet, főleg ha klimatizált helyiségben tartózkodsz huzamosabb ideig, mert a klíma, a meleg is szárítja a bőrödet.

7. Bagatell dolognak tűnik, mégis fontos: fürdés, arcmosás után pusztán csak itasd le arcodról a nedvességet, ne dörzsöld arcodat az érdes törölközővel, így elkerülöd, hogy a gravitáció jelei idő előtt láthatóvá váljanak.

Arcmosás után pusztán csak itasd le arcodról a nedvességet Forrás: Shutterstock

8.Az atkák, baktériumok az arcod nem szívesen látott vendégei, ezért érdemes hetente friss párnahuzatot cserélni.

9. Ha sminkeled magad, eszközeidet minden egyes használat után tisztítsd meg. Mindig higiénikusan tárold, mind a kozmetikumaidat, mind az eszközeidet. Lejárt szavatosságú terméket semmilyen körülmények között ne tegyél az arcodra.

10. A sminket mindennap frissen kell elkészíteni, sminkben aludni tilos! Ha vízálló terméket használsz, akkor nem lesz elegendő a víz, szappan, tusfürdő kombója, vízálló vagy kétfázisú olajos lemosóval tudod kíméletesen eltávolítani a sminket.

Tudd meg, mi kell a bőrödnek! Így ápold reggel és este

A napi arcápolási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig friss és üde legyen a bőrünk. De mikor és milyen termékeket kell használni? Larion Oscar sminkmester elárulja!
Modellek, akik várandósan léptek kifutórahttp://www.life.hu/trend/20171117-varandos-modell-kismamak-a-kifuton.html2016 decemberében mindenki arról beszélt, hogy Irina Shayk várandósan lépett kifutóra. A Victoria's Secret modell esete azonban nem egyedi. Íme, 10 alkalom, amikor terhes modelleket láthattunk a kifutón. TrendOrigoA legjobb és legrosszabb sminkek az American Music Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20171120-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-az-american-music-awardsrol.htmlVolt látnivaló bőven a tegnap esti American Music Awards díjátadó ünnepségen! De ahogy az lenni szokott, míg sokan ragyogtak, másoknak nem sikerült megtalálni a tökéletes harmóniát. Nézzük, melyek voltak az este legszebb és legrosszabb sminkjei.TrendOrigoIlyen volt az év legdögösebb fehérnemű bemutatója, a Victoria's Secret show http://www.life.hu/trend/20171120-ilyen-volt-a-victorias-secret-2017es-divatbemutatoja.htmlIdén Kínában, egészen pontosan Sanghaiban rendezték meg az év leglátványosabb és legnépszerűbb divatbemutatóját. A Victoria's Secret show-n évről évre a legszebb és legtökéletesebb alakú modellek vonulnak fel, ráadásul a szokásos megkötések nélkül: a szigorú tekintetek és megszokott vonulások helyett itt puszikat dobálnak, kacsintanak, integetnek a modellek. Nem egyszerű divatbemutató, hanem igazi showműsor grandiózus kiegészítőkkel és a legszebb fehérneműkkel. Trend--Arcápolási tippek férfiaknakhttp://www.life.hu/trend/20171115-arcapolasi-tippek-ferfiaknak-larion-oscartol.htmlA jól ápolt férfi külső ma már nem divathullám! Az egészséges kinézet természetes része, hogy a férfiak is használnak kozmetikumokat, és odafigyelnek az arcápolásra. TrendOrigoSminkelési kisokos kezdőknek 5 lépésbenhttp://www.life.hu/trend/20171113-kezdo-vagy-sminkeloknek-ezt-az-ot-lepest-erdemes-megtanulni.htmlNem ciki, ha még sminkszűz vagy! Az a legfontosabb, hogy szeresd és ismerd magad, így érdemes tanulmányozni az arcodat. Van, aki a szemét, az arcát vagy az ajkát találja legszebbnek, akkor azt kell jobban kihangsúlyozni. Legyen határozott, egészségtől ragyogó a megjelenésed és a legfontosabb, hogy tükrözze a személyiségedet. Íme, pár hasznos tanács, amitől felragyogsz, és már a legelején sikerélményed lesz! TrendOrigoA legmerészebb cicaszemek a kifutókrólhttp://www.life.hu/trend/20171026-dobd-fel-a-tusvonalad-eljen-az-uj-macskaszem.htmlSzezonról szezonra újra visszatérő elem a macskaszem. Sokan azt gondolják, hogy ez nem áll másból, mint hogy húzunk egy vonalat és már kész is. Ám a kreativitás új magasságokba emeli a klasszikusnak vélt tusvonalat: játékosabb és merészebb, mint valaha. Összegyűjtöttem nektek az idei divateseményekről a legizgalmasabb variációkat. Nézzétek csak! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.