Mikayla Holmgren, az első Down-szindrómás szépségkirálynő: videó!

down szindróma Mikayla Holmgren szépségkirálynő Miss Minnesota
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mikayla Holmgren nem csak szépségkirálynőként első, hanem azok közül is, akik egyáltalán Down-szindrómával indultak volna ezért a címért. 

A 22 éves Mikayla Holmgren az édesapja elmesélése szerint egy olyan lány, akinek még életében nem volt rossz napja. A benne élő pozitív energia és életszemlélet olyan erős, hogy mindenen képes átívelni.

I seriously could be an advertisement for @hairgodandrew #pageanthair #downsyndromebeauty #teammikayla #icouldgetusedtothislife

Mikayla Holmgren (@mikholmgren_inspiring_others) által megosztott bejegyzés,

Éppen ezért Mikayla abban a tudatban nevelkedett fel, hogy a Down-szindrómája ellenére ugyanúgy képest bármit elérni, mint a többi társa. És ezt most be is bizonyította, hiszen megnyerte a Miss Minnesota címet.

Az egyébként is csinos fiatal lányt valószínűleg az egyedülálló kisugárzása tette még szemrevalóbbá, így pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a zsűritagok szeme már elsőre megakadt rajta. A Miss USA egyébként is szívesen mutat be olyan szépségeket a színpadán, akiket fogyatékosságuk vagy vallási hovatartozásuk miatt eddig nem láthattunk ilyen produkciókban.

5 Down-szindrómás híresség, akiket csak csodálni lehet

A mai napig tartja magát a közvélekedésben az a tévhit, amely szerint a Down-kórral született gyermekek sorsa már eleve elrendeltetett, hiszen ez a születési rendellenesség súlyos szellemi fogyatékossággal jár, egész életükben ápolásra szorulnak, kisegítő iskolába járnak, és legfeljebb segédmunkások lehetnek. Íme, néhány példa arra, hogy a Down-szindrómások is ugyanolyan sokfélék, és ugyanolyan sokra vihetik, mint egészséges társaik. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.