Újabb koraszülött baba halt meg Miskolcon

halál koraszülött dráma Miskolc kórház újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, múlt héten nyolc koraszülött csecsemő halt meg Miskolcon. Sajnos megvan a kilencedik kis áldozat is, egyelőre azonban nem tudni, van-e összefüggés a halálesetek között.

Újabb koraszülött csecsemő vesztette életét szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai Osztályán - írja az Origo. Az egyhónapos babának a születésétől kezdve rosszak voltak az esélyei az életben maradásra.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Illusztráció

Az elhunyt csecsemő már egy ideje intenzív kezelés alatt állt, és többszörös súlyos hasi műtéteken esett át. A kórház tájékoztatása szerint a gyermek semmilyen kapcsolatban nem állt a korábban elhunyt koraszülöttekkel. A nyolc másik csecsemő augusztus 5. és 10. között halt meg ugyanitt, a részleg lezárását azonban továbbra sem tartják indokoltnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.