Meghasad a szív: A gyógyíthatatlan rákos édesanya üzeneteket hagyott a kislányának

Forrás: Thinkstock -
édesanya halál mellrák megható üzenet gyermek rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Wisconsinban élő Heather McManamy negyedik stádiumú rákos beteg egy megható, de egyben hihetetlenül szívfacsaró lépésre szánta el magát: leveleket ír négyéves lánya számára, amiket majd gyermeke élete egy-egy fontos napján – amikor ő már nem lehet vele – elolvashat.

Belegondolni is szörnyű, milyen érzés lehet egy édesanyának az a tudat, hogy nem láthatja gyermekét felnőni, nem lehet vele az élete fontos pillanataiban, és hogy a most még alig pár éves csöppség, ha felnő, talán emlékezni sem fog arra az asszonyra, aki a világra hozta.

Heather McManamy a kislányával Forrás: Facebook/Heather McManamy

A 35 éves anya, Heather McManamy ezt a borzalmas helyzetet szeretné a gyermekének és magának is egy kicsit könnyebbé tenni azzal, hogy üzeneteket ír a most még alig négyéves Birannának. Ezen levelek segítségével, ha testben nem is, de lélekben mindig ott lesz majd a lánya fontos pillanataiban. Az édesanya már több mint 40-féle levelet írt:

üzenetet küld akkorra, amikor kiesik majd az első foga, amikor átéli az első szakítást, amikor eljön az esküvője napja, amikor betölti a 30. életévét, vagy éppen amikor megszületik első gyermeke.

Forrás: Thinkstock

Saját bevallása szerint a lánya esküvőjére írt levél volt számára a legnehezebb:

"Megrohantak a saját emlékeim, ezzel egy időben igyekeztem elképzelni, hogy milyen ruhában lesz majd, hogy ki lesz a férje, hogy vajon gondol-e majd rám. Végigsírtam az egészet. Azt szeretném, ha Brianna boldog lenne. Az élet rövid. Ha ő hű marad önmagához, minden rendben lesz."

Heathernél először kettes stádiumú mellrákot diagnosztizáltak, ám azóta a betegség négyes stádiumba lépett, és átterjedt a csontokra és a májra is. Ebben a stádiumban már nincs remény a gyógyulásra, ezért döntött úgy Heather, hogy üzeneteket hagy a lányának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.