Feszes bőr, izmos, formás popsi és alak - Meglepően egyszerű ötletek, hogy bomba formába kerülj!

mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azért, mert nem vagy a testmozgás megszállottja, még neked is szükséged van a sportra az egészséghez és a csúcsformához. Ha nem bírod a kőkemény edzéseket, ha nem fűlik a fogad az izzasztó tréningekhez, de fogynál, karcsúsodnál és szépülnél, íme, néhány meglepő, mégis egészen egyszerű ötlet!

Közlekedj okosan!

Ahogy az autó, úgy a lift és a mozgólépcső legyen tabu számodra, ha fogyni vagy erősödni szeretnél. A lépcső használata ugyanis azon kívül, hogy javítja az erőnlétedet, csodálatossá teszi a vádlidat is. Ha ráérzel a lépcsőzés ízére, akár edzhetsz is a fokokon: néhány emelet fel, néhány emelet le, és már meg is van az aznapi tréninged. Akkor is formálhatod az alakodat, ha tömegközlekedsz.

Thinkstock
Thinkstock

A buszon, metrón, trolin, villamoson vagy a HÉV-en felszállás után ne vesd le magad az első ülőhelyre, hanem maradj állva. Ha pedig szép az idő - vagy legalábbis nincs orkán és nem szakad az eső -, gyalogolj! Menj "lábbusszal" randevúzni vagy kávézni a barátaiddal. A friss levegőtől szebb lesz a bőröd, egészségesebb az arcszíned, sőt, a gyaloglás fogyaszt és erősít is. Ha viszont van kerékpárod, és szeretsz is tekerni, hajrá! Ahová csak teheted, menj kerékpárral. A kerekezés remek erősítő és alakformáló, sőt, a környezet védelmében is cselekedsz, ha bringára pattansz.

A csók és a szex is remek kalóriaégető

Ha nincs kedved kocogni a parkban, kocogj vízszintesen a pasiddal! Félórányi élvezetes és szenvedélyes szex közben akár 550 kalóriát is elégethetsz. Próbáld ki például a Káma Szútra gyönyörhozó és karcsúsító pózait. Az ölelkezés, a csókolózás sem elhanyagolandó tréning. Egy szenvedélyes nyelves csók percenként legalább 15 kalóriát éget el, ráadásul csók közben mintegy 30 arcizom lép működésbe, aminél jobb ránctalanító és bőrfeszesítő kezelés nem létezik.

Szeretnél változtatni az életmódodon, leadnál néhány kilót és a testedre is ráfér egy kis alakformálás, de képtelen vagy elszánni magad? Nem vagy egyedül. Kattints ide, és nézd meg, más hogyan csinálja!


Alakformálás házimunka közben

Ha felújítod a lakásodat, lomtalanítasz vagy csak nagytakarítasz, észrevétlenül olvad majd le rólad a felesleg. A cipekedés, emelgetés vagy a rakodás legalább olyan hatásos lehet, mint egy fitnesztermi izzadás. Adj kimenőt a takarítónődnek, ha van!

Thinkstock
Thinkstock

Ha nincs, akkor már biztosan észrevetted, hogy a takarítás, a porszívózás, az ablakpucolás és a vasalás milyen remek kar- és hátizomerősítő. És jó, ha tudod, hogy igazi kalóriafalói is egyben! A bevásárlást is magad intézd, mert isteni testmozgás, hiszen súlyokat cipelve gyalogolsz, optimális esetben nem csak az autódig. Ami pedig még jobb hír: ugyanez vonatkozik a ruha- és cipővásárlásra is. A szuper cuccokkal teli szatyrok trendibbek, mint a súlyzók, de ugyanúgy erősítik a felsőtest izmait.

Amire pedig biztosan nem gondolnál, mint kiváló mozgásformára, az a fogmosás. Mit lehet csinálni fogmosás közben? Például jógázni, persze csak könnyedén. A fapóz például kimondottan fogápoláshoz való: állj az egyik lábadra, a másik talpadat pedig támaszt a combod belső felére. Tartsd ki a gyakorlatot néhány ki- és belégzésen keresztül, majd egy perc után cserélj oldalt! A póz a lábizmokat erősíti és fejleszti az egyensúlyérzéket.

Fitnesz az irodában

A munkahelyeden több olyan gyakorlatot is elvégezhetsz, amiről még a legszigorúbb főnök sem mondja meg, hogy éppen tornázol. Például könyökölj az asztal lapjára, a tenyered és az alkarod feküdjön az asztal lapján, párhuzamosan. Nyomd az asztalra a karodat - a felkarod legyen rá merőleges -, tartsd lent 30-50 másodpercig, majd egy rövid pihenő után ismételd néhányszor. A gyakorlat a tricepszet erősíti.

A fenekedet akármikor erősítheted munka közben - teljesen feltűnésmentesen. Állj vagy ülj egyenesen, és feszítsd meg - szorítsd össze - a hátsódat 30 másodpercre, majd lazítsd el. Ismételd meg néhányszor a gyakorlatot. Ha pedig meg kell beszélned valamit valamelyik kollégáddal, ne telefonálj vagy e-mailt írj, hanem látogasd meg! Hidd el, az a kis séta is nagyon sokat számít.

Thinkstock
Thinkstock

(A cikk megjelenését a Rauch Nativa támogatta.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.