Az étrended meghatározza, kislányod vagy kisfiad lesz? - A genetikus elárulja

gyermekvállalás módszer nem szexpóz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok leendő szülő számára fontos a születendő gyermek neme. Számtalan pár folyamodik ezért azokhoz a népszerű módszerekhez a gyermeknemzés során, melyekkel állítólag befolyásolható a baba neme.

Tipp! Kirstie Alley hihetetlen fogyása, 20 évet fiatalodott a 60 éves színésznő! Kattints a képgalériáért!





Thinkstock
Thinkstock


A Shettles-módszer - a kulcs az időpont

A közismert Shettles-módszer azon az elméleten alapul, hogy a nők ovulációjának ideje és a spermák életképességének ideje összehangolható úgy, hogy az befolyásolhatja a születendő gyermek neme szempontjából a fogamzást. Mit jelent mindez? Azt tudjuk, hogy a baba nemét a X és az Y kromoszómák határozzák meg. Shettles megfigyelései szerint az X kromoszómát hordozó hímivarsejtek hosszabb ideig életképesek és kitartóbbak, míg az Y kromoszómával rendelkező hímivarsejtek gyorsabb mozgásra képesek.

Tipp! Így néz ki Mark Wahlberg luxuslakása! Kattints a képgalériáért!





Heléna, 39 éves

Én most várom a negyedik babámat, és az ultrahang szerint is lány lesz. Shettles-módszer szerint számoltunk, hőmérőztünk. Úgy tűnik, mégse jött be. Az első három is kislány.


Szexpozíciók - kromoszómákra szabva

Az előző módszert segítheti a megfelelő pozíció is szexuális aktus közben. Ez továbbra is a két kromoszóma sajátosságaira épít. Vagyis annak tudatában, hogy a kisfiúk - pontosabban az Y kromoszómákkal rendelkező hímivarsejtek - gyorsabbak, a kislányok - pontosabban az X kromoszómákkal rendelkező hímivarsejtek - pedig lassabbak, olyan pozíciót érdemes választani, amely e sajátosságokra erősít rá. Így a mélyebb behatolást elősegítő pozíciók a fúknak kedveznek, a hosszabb utat kínáló megoldások viszont a kislányok előtt nyithatnak kaput, akik akkor is életképesek lehetnek még, amikor a fiúk már feladják a küzdelmet.

Thinkstock
Thinkstock

Emma, 30 éves

Mi a harmadik babánál kislányra gyúrtunk, és egyszerre több módszert is bevetettünk. Vagyis nem tudjuk megmondani pontosan, mitől, de nekünk a harmadik kislány lett.

Savas kontra lúgos környezet - nemválasztó kémhatás

A másik nagyon népszerű elképzelés szerint a hüvely savassága is hatással lehet a baba nemére. Ez az elmélet azt állítja, hogy az Y kromoszómával rendelkező hímivarsejtek a lúgos környezetet kedvelik, míg az X kromoszómás kislányok a savasabb közegben érzik elemükben magukat, vagyis ha a fogamzásra vágyó nő a számára ideális nemnek megfelelően beleavatkozik hüvelyének kémhatásába, akkor nagyobb esélyt adhat az elképzelt nemű baba fogamzásának.

Thinkstock
Thinkstock




Virág, 35 éves

Az orgazmus biztosan befolyásolja. A párom orgazmusa... Emlékeim szerint mindkét baba gyönyörben fogant - az én gyönyörömben is -, és egy fiú, egy lány az arány.


Mit mond a genetikus?

Szakértőnk, dr. Nagy Zsolt genetikus szerint az említett módszerek valóban növelhetik egy kicsit az adott nemű utód fogantatását, de csak kis mértékben módosítják az 50-50 százalékos esélyeket. A X és Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek között valóban van különbség, de nem olyan nagy és éles, hogy pontos receptek legyenek a természetes fogantatás során a nem kiválasztására.

Tipp! Élő adásban vetette magát a mélybe a rádiós műsorvezető! Kattints a képgalériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.